Gå till huvudinnehållet

Schabrak & Vojlock

Ett schabrak eller en vojlock är ett underlägg, även kallat sadeltäcke, som man lägger under sadeln för att skydda hästens rygg mot skav och obehag.

Det ser också till att sadeln ligger rätt på hästen och håller sig på rätt plats under ridpasset. Skillnaden på schabrak och vojlock är rent estetisk och har med formen att göra. En vojlock följer sadelns form medan ett schabrak är mer fyrkantigt. Eftersom hästen blir svettig under sadeln skyddar även ett schabrak sadelns läder mot svett som kan skada lädret. Förutom dess funktion är schabraket ett snyggt tillbehör till sadel, träns och annan utrustning både på tävlingsbanan och hemma i paddocken.

I Granngårdens sortiment finns schabrak och vojlock i storlekarna cob, pony och full. Vi har vita, svarta, bruna, rosa, röda, orange, beige, gröna, blå och grå schabrak som matchar bra med vårt breda sortiment av benskydd för häst, micklemträns och vanliga träns. Välj mellan hoppschabrak, dressyrschabrak, allroundschabrak och vinterschabrak. från välkända varumärken som Back on Track, BR, Källquist, Equiline, Shockemöhle, Jacson, Kingsland, Horse Guard och Charlies.

Allroundschabrak för alla tillfällen

Ett allroundschabrak passar alla sadlar och inriktningar vare sig det gäller dressyr, hoppning eller hobbyritt. I Granngårdens sortiment finns allroundschabrak i många olika färger från bland annat Schockemöhle, Källquist, Harcour, Jacson och BR.

Dressyrschabrak av hög kvalitet

Det som kännetecknar ett dressyrschabrak är ofta att de är något fyrkantigare och längre än andra schabrak. Detta för att passa dressyrsadelns utformning med längre kappa. I vårt breda sortiment av dressyrschabrak finns mängder av färger och varumärken som Equiline, Horse Guard, Kingsland och Charlies.

Hoppschabrak från välkända varumärken

Ett hoppschabrak är något mindre än andra schabrak i enlighet med hoppsadelns utformning. Hos Granngården hittar du hoppschabrak från bland annat Back on Track.

Köp schabrak och vojlock online på granngården.se med hemleverans eller besök din lokala Granngården-butik, välkommen!

33 produkter

Visar sida 1 av 2