Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Träns

Ett träns är en väldigt viktig del till hästens outfit på ridpasset och som tur är så finns det träns för alla smaker hos oss på Granngården. Du kan köpa klassiska träns, micklemträns eller andra träns helt i din smak.

Eftersom alla hästar är olika så krävs hästutrustning som är noga anpassad efter varje hästs olika förutsättningar. Välj därför ett träns av bra kvalitet som passar just din häst. Vi har självklart träns som passar bra ihop våra andra tillbehör och hästutrustning för en komplett outfit.

Vi har flera olika modeller av svarta och bruna träns i storleken ponny, cob, full och x-full. Välj bland klassiska träns, ergonomiska träns från micklem, bettlösa träns, aachenträns, , tävlingsträns och anatomiska träns med varierande modeller av nosgrimmor och pannband. Bland våra träns hittar du välkända varumärken som Horseware (Micklem), BR, Horse Guard, Dyon, Lippo, Covalliero och Schockemöhle.

Micklemträns hos Granngården

Ergonomiska träns från micklem är noga designade efter hästen för att undvika tryck på huvudets känsliga områden, nervbanor och på hästens framträdande molartänder i överkäken. Micklem har dessutom funktionen att bettet ligger extra stilla i munnen under arbete.
Om man köper Micklem Multibridle kan det även användas bettlöst och som kapson vid longering. Hitta micklemträns online eller i någon av våra över 100 Granngårdenbutiker.

Tillpassning av träns på rätt sätt

  • Har tränset aachennosgrimma eller vanlig, engelsk nosgrimma ska den sitta så att du får in två fingrar under nosgrimman mittfram på nosen. Tänk också på att nosgrimman inte ska sitta för lågt, då riskerar den att klämma hästen mellan bett och nosgrimma. Den får inte heller sitta för högt, man brukar säga att två fingrar nedanför käkbenet är en bra placering.
  • En nosgrimma är inte till för att strypa hästens luftintag och bör därför aldrig spännas för hårt. Nosgrimmans huvudsakliga uppgift är att stabilisera bettet och att förhindra att hästen springer och gapar.
  • Samma sak gäller käkremmen - spänn den inte för hårt, det kan också påverka hästens andning! Du ska få in en knuten näve mellan hästens ganasch och käkremmen - det är lagom utrymme för att inte skapa obehag hos hästen under träning. (Tänk själv att ha en hjälm med för hårt knäppt hakband - inte så skön känsla och det blir samma för hästen om käkremmen sitter för hårt!)
  • Käkremmens uppgift är bland annat att hålla tränset på plats så det inte åker av hästen om ryttaren trillar av så att man enkelt kan få tag på hästen efteråt.
  • Se till att pannbandet inte sitter för tajt - det kan ligga an slätt mot hästens panna men bör inte strama precis under öronen. Isåfall kommer nackremmen ligga an för tajt precis bakom hästens öron och där har de mycket känsliga nerver.

Köp träns, tyglar och hjälptyglar online

Är du på jakt efter tyglar till ditt träns så har vi självklart olika tyglar för alla träns så du kan hitta precis det du söker här hos oss. Här hittar du alla våra tyglar och hjälptyglar.

Välkommen att köpa olika sorters träns till häst, micklem, aachenträns, tyglar, hjälptyglar och bett för häst online på granngården.se eller i butik.

Kategori & Filter
    • Populära
9 produkter

Visar sida 1 av 1