Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Träns & Tillbehör

Ett träns är en av de absolut viktigaste delarna till din häst outfit på ridpasset och det sätter hela tonen för er som ekipage då det är väldigt olika vad vi människor har för smak och vad vi gillar. Som tur är så finns det träns för alla smaker hos oss på Granngården så du kan köpa både klassiska träns, micklemträns eller andra träns helt i din smak.

Tränset bör störa hästen så lite som möjligt och istället hjälpa er som ekipage att utföra just er ridsport. Eftersom alla hästar är unika krävs hästutrustning som är noga utvecklad efter varje hästs olika förutsättningar. Välj därför ett träns av hög kvalitet som passar just din häst. Vi har självklart träns som passar bra ihop med vårt breda sortiment av benskydd och schabrak för en komplett utrustning.

Hos oss på Granngården finns flera olika modeller av svarta och bruna modeller i storleken full, x-full, cob och pony. Välj bland klassiska träns i läder, ergonomiska micklemträns, bettlösa träns, aachenträns, dressyrträns, tävlingsträns och anatomiska träns med varierande modeller av nosgrimmor och pannband. Bland våra välkända varumärken hittar du träns från BR, Horse Guard, Lippo, Covalliero och Schockemöhle.

Raka, tvådelade och tredelade bett

I Granngårdens sortiment finns flera olika modeller av ergonomiska bett som passar olika typer av träns och hästar. Välj bland raka, tvådelade eller tredelade bett från Horse Guard. Vi erbjuder även Pessoabett, Bridongbett, Hackamorebett, smaksatta bett, Pelhambett, Baucherbett, Muffbett, Kimblewickbett, Gagbett, Novocontact-bett och Kandar. Välj bland modeller i rostfritt stål, Sensogan, Aurigan och bett med kopparrullar.

Vi har bett för alla tillfällen och hästar. Har du en stark häst kanske du behöver ett starkare bett som t.ex. Pelham eller Kimblewick medan en känslig häst antagligen går bättre på ett mildare bett som exempelvis Baucher eller ett helt rakt bett (även kallat Muffbett). Att välja bett är en hel djungel och vetenskap för sig men här hos Granngården har vi prisvärda bett för alla olika typer av hästar och med priser som passar din plånbok så att du enkelt kan testa dig fram till vilket bett som passar just er bäst. En personlig favorit hemma i det vardagliga arbetet är ett enkelt tredelat bett samt ett tredelat Baucherbett som man kan variera med lite starkare bett vid hoppträning eller annan träning då man kan behöva få igenom signalerna till hästen snabbare.

Tyglar och hjälptyglar

Är du på jakt efter en slät lädertygel, en gummitygel med supergrip eller kanske en ribbad vävtygel med stopp? Hos oss på Granngården hittar du både vanliga ridtyglar och olika typer av hjälptyglar som graman till ridning och inspänningstyglar för longering. I sortimentet finns bruna och svarta tyglar i läder, gummi och tyg. Vi har både Gramanttygel från John Whitaker och smala tyglar från Hubertus. Bland våra hjälptyglar hittar du såväl förbygel från Lippo, Dyon och BR som Martingal från Källquist och BR.

Välkommen att köpa klassiska träns, micklemträns, aachenträns, tyglar, hjälptyglar och bett för häst online på granngården.se eller i butik.

Kategori & Filter
    • Populära
125 produkter

Visar sida 1 av 5