Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fiberfoder till Häst

Fiberfoder är nyckeln till din hästs optimala hälsa och prestation. Hos Granngården finns ett noga utvalt sortiment av fiberfoder, anpassade för att möta din hästs specifika behov. Här prioriteras både näringsinnehåll och smaklighet för att säkerställa att din häst får den bästa möjliga kosten. Beroende på just din hästs unika behov har vi även ett brett sortiment av hästtillskott.

Köp Fiberfoder till häst på granngarden.se

En brist på fiber kan negativt påverka både matsmältningen och hästens övergripande hälsa och välbefinnande. Det är därför viktigt att se till att hästen får tillräckligt med fiber oavsett användningsområde. Ett effektivt sätt att öka fiberintaget är att ge hästen halm.

Fiber – för hästens mage

Fiber är nödvändigt för att hästens mage ska fungera optimalt. Hästens fiberbehov är inte exakt definierat, men rekommendationerna för grovfoder är minst 1 kg ts per 100 kg kroppsvikt per dag, och helst 1,5-2 kg ts per 100 kg kroppsvikt per dag för att undvika fiberbrist. Fiber tillförs främst genom grovfoder, men det finns även kraftfoder med högt fiberinnehåll.

Fiberfoder

  • Främjar sund matsmältning och allmän hälsa
  • Håller grovtarmens bakterieflora i balans
  • Stödjer tarmens transportfunktion och tuggbehov
  • Hö och hösilage är utmärkta fiberkällor
  • Hjälper till att hantera övervikt hos hästar

Vårt sortiment av fiberfoder

Här på Granngården erbjuder vi ett brett utbud av fiberfoder som är speciellt utformade för hästar. Våra produkter är noggrant formulerade för att tillgodose hästens fiberbehov och samtidigt erbjuda en välsmakande måltid.

Oavsett om din häst är en tävlingshäst, en arbetshäst eller en familjehäst, har vi det perfekta fiberfodret för att främja dess matsmältning och övergripande hälsa.

FAQ om Fiberfoder

Vilken fiber är bra för hästen?

Fiber till häst kommer oftast från hö eller hösilage, som är torkade gräs- och lufthaltiga grödor. Gräshö och hösilage är en utmärkt källa till fiber, men det finns också andra fiberrika alternativ som till exempel vissa typer av högfibreriga pellets.

Varför behöver hästen fibrer?

Växtfibrer är en viktiga funktion i hästens fodersmältning. Förutom den viktiga funktionen att hålla grovtarmens bakterieflora i ”trim”, är en tillräcklig tillförsel av växtfibrer viktig för tarmens transportfunktion och hästens tuggbehov.

Hur bantar man en tjock häst?

En överviktig häst får inte svältas – se till att hästen får tillräckligt med grovfoder (hö/hösilage) och att dess behov av vitaminer och mineraler uppfylls genom antingen ett vitamin-mineraltillskott eller ett kompletteringsfoder med ett lågt innehåll av kalorier och socker/stärkelse.

Hur mycket fibrer behöver min häst?

Mängden fiber som din häst behöver beror på dess storlek, ålder, aktivitetsnivå och hälsotillstånd. Generellt sett bör en häst få mellan 1,5% och 2,5% av sin kroppsvikt i grovfoder per dag. Det är bäst att rådgöra med en veterinär eller en hästexpert för att få en exakt bedömning av din hästs fiberbehov.

Finns det några biverkningar av för mycket fiberfoder?

Det är viktigt att hålla balansen och ge din häst rätt mängd fiber utifrån dess individuella behov. Om du är osäker på hur mycket fiber din häst behöver, rekommenderar vi att du rådgör med en veterinär eller en hästexpert.

Kategori & Filter
    • Populära
25 produkter

Visar sida 1 av 1