Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Mjölkersättning - Föl & Häst

Mjölkersättning till föl – för näring och tillväxt! Granngården tillhandahåller mjölk till häst och stoföl som inte längre har en mamma eller vars mamma inte producerar tillräckligt med mjölk. Anpassad och specifik sammansättningen av naturlig stomjölk för att möta ett föls behov och därmed främjar en normal utveckling.

Köp mjölkersättning till föl på Granngården.se

Anpassad ersättning för stomjölk – från välkända varumärken som Pavo och Krafft – är idealisk för hästar och moderlösa hästföl och föl vars mödrar inte producerar tillräckligt med mjölk. Granngården hjälper dig att främja en sund utveckling och minskar risken för magproblem hos hästfölet. Heja fölmjölk! Du hittar självklart också foder för unghästar, som stödjer utvecklingen av ditt avvanda föl fram till tredje levnadsåret.

Mjölkersättning till föl – för normal utveckling

Mjölkersättning är en utmärkt ersättning för stoföl som inte längre har en mamma eller vars mamma inte producerar tillräckligt med mjölk. Den är anpassad för att efterlikna den specifika sammansättningen av naturlig stomjölk och möter moderlösa fölens behov, vilket främjar normal utveckling.

Mjölkersättning innehåller antikroppar, men inte i samma utsträckning som råmjölk. Just vid födseln är råmjölk essentiell. Därefter hjälper mjölkersättning fölen att växa och utvecklas.

Mjölk till föl

  • Komplett ersättning av stomjölk
  • Lätt att använda
  • Vid amningsproblem eller brist på mjölk
  • Finns ofta som pulver eller flytande
  • Specifikt för hästföl

FAQ om mjölkersättning & föl

Hur många liter mjölk dricker ett föl?

Ett normalstort föl behöver konsumera 3-5 liter råmjölk av hög kvalitet under de första 12-24 timmarna. Det är viktigt att fölet kommer igång med att dia tidigt eftersom upptaget i tarmen är optimalt under de första 6 timmarna.

Hur länge går föl med mamma?

Fölet kan stanna hos stoet upp till 6-7 månaders ålder innan avvänjning börjar. Det är viktigt att ta det lugnt under avvänjningen eftersom det kan vara traumatiskt för fölet att skiljas från sin mamma, som utgör en trygg och säker bas.

När är en häst för gammal för att få föl?

För att ett sto ska kunna bli dräktigt och bära fram ett föl på ett säkert sätt bör det vara mellan tre och 14 år när det först betäcks. Även om stoet får ett föl utan problem vid 14-15 års ålder, kan det fortfarande vara möjligt att fortsätta aveln under flera år efter det.

Köp mjölkersättning till föl hos Granngården

Köp mjölkersättning till föl hos Granngården. Vi erbjuder produkter som säkerställer optimal näring och stödjer ditt föls utveckling. Köp online och i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1