Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Mashfoder – Mash till häst

Mashfoder & Mash till häst är en blandning av olika ingredienser, lättillgänglig och lättsmält. För att skapa en grötliknande konsistens blötläggs mash med vatten eller annan vätska. Mash som hästfoder främjar hästens mag- och tarmfunktion och tillför även extra vätska i kosten.

Köp Mash & Mashfoder på granngarden.se

Mash för hästar är fiberrikt och främjar hästens matsmältning. Dess höga protein- och aminosyrainnehåll stödjer muskelbyggnad och reparation. Det är även ett bra val för hästar med höga energibehov, som tävlingshästar eller de som behöver gå upp i vikt.

Mash & Mashfoder till din häst

För att undvika överutfodring och hälsoproblem är det viktigt att ge hästen rätt mängd foder enligt tillverkarens rekommendationer. Hästars individuella behov varierar beroende på ålder, ras, aktivitetsnivå och hälsotillstånd, så det är alltid klokt att konsultera en hästexpert för att välja det bästa foderalternativet.

Låt oss utforska fördelarna med mashfoder tillsammans och se till att din häst får den bästa måltiden! Prioritera alltid grovfoder före kraftfoder och försök dela upp kraftfodret på flera måltider under dagen för bästa resultat.

Beroende på just din hästs unika behov har vi även ett brett sortiment av hästtillskott.

Varför välja mash till din häst?

Mashfoder utgör ett utmärkt alternativ för hästar av flera anledningar 👇👇

✅ Lätt att smälta: Särskilt fördelaktigt för äldre hästar eller de med tuggproblem.

✅ Rik på fibrer: Främjar en sund matsmältning och bidrar till en balanserad kost.

✅ Viktreglering: Idealiskt för hästar med viktproblem eller svårigheter att bibehålla sin vikt.

✅ Variation i kosten: Ger en välkommen avväxling från traditionellt foder, vilket kan hålla hästen intresserad och nöjd med sin måltid.

Köp mashfoder online

På Granngården hittar du ett varierat utbud av mashfoder, skräddarsytt för hästar. Våra produkter är noggrant formulerade för att tillgodose hästens näringsbehov och locka med sin goda smak. Med olika smaker och sammansättningar finns något för varje häst och deras unika preferenser. Ge din häst en smakupplevelse att älska!

FAQ om Mashfoder

Vad är mash bra för?

Mashfodrets mjuka konsistens och höga fiberinnehåll hjälper till att förebygga matsmältningsproblem som kolik och förstoppning. Det stimulerar även tarmrörelserna och främjar en sund tarmflora, vilket är avgörande för hästens allmänna hälsa.

Vad är skillnaden mellan mash och betfor?

Mash baseras på en rad ingredienser som stärkelserika spannmål, proteinfodermedel och olika torkade frukter. Det skiljer sig mycket mellan olika märken. Betfor innehåller endast torkad betfiber och melass.

När ska man ge mash?

Mash bör ges minst 3-4 dagar i veckan, men frekvensen kan variera beroende på hästens behov. Vid matsmältningsproblem kan det vara fördelaktigt att ge mash dagligen.

Vilken mash ska jag välja?

Hästarna älskar St Hippolyt's Mash, den bästa på marknaden! Den innehåller koncentrat av organiskt bundna spårämnen och återuppbygger balansen av olika spårämnen. Det är särskilt effektivt som kur för hästar med spårämnesbrist.

Hur ofta bör jag ge mashfoder till min häst?

Det beror på hästens individuella behov och livsstil. Generellt sett kan mashfoder ges som en extra godbit eller som en del av hästens dagliga foder. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för dosering och administrering.

Kan alla hästar äta mashfoder?

De flesta hästar kan äta mashfoder, men det kan finnas undantag. Hästar med specifika kostbehov eller hälsobetingelser kan behöva specialanpassat mashfoder eller rådfrågan med en veterinär innan de introducerar det i deras kost.

Kategori & Filter
    • Populära
14 produkter

Visar sida 1 av 1