Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Avel & Unghäst - Hästfoder

Foder för Avel & Unghäst – kvalitet från start! Hästfoder till avel och unghäst spelar en avgörande roll i hästuppfödningen. På Granngården erbjuder vi högkvalitativt hästfoder och fodertillskott som är skräddarsydda för både unghästar och avelsston, för att säkerställa optimala förutsättningar för hästarnas välmående och prestation. Spana också in hela vårt sortiment av hästfoder och hästtillskott.
Köp foder till avel & unghäst

För att främja unghästens tillväxt och utveckling samt stoets hälsa under dräktighet och laktation är det viktigt att välja rätt unghästfoder. Under de första månaderna får fölet näring från modersmjölken, vilket gör det avgörande att stoet själv får tillräckligt med näring. Brist på näring till stoet kan leda till att fölet blir undernärt eller svårt sjukt. Det är också viktigt att stoet har tillgång till lämpligt bete och rent vatten.

Foder till unghäst – för tillväxt & utveckling

När det är dags att introducera fölet till fast föda, är det viktigt att ge rätt typ av foder som innehåller nödvändiga proteiner och vitaminer för tillväxt och utveckling. Rätt utfodring är avgörande för att fölet ska utvecklas till en stark och hälsosam häst.

För optimal tillväxt och utveckling är det viktigt att både sto och föl får rätt mängd och typ av näring. Detta säkerställer att aveln lyckas och att hästarna utvecklas till friska individer som kan vara till nytta och glädje.

Ett grovfoder med hög proteinhalt är ett lysande alternativ för den växande unghästen. Precis som Granngårdens egna Protein Pellets. Ett kompletteringsfoder med en extra hög halt av kvalitativt protein. Proteinbehovet är störst under de första månaderna och minskar i takt med att tillväxttakten avtar. Avelsfoder och unghästfoder du har hittat rätt!

Foder hästavel & unghäst

  • Stoets näring påverkar fölets hälsa
  • Rätt foder är avgörande för fölets utveckling
  • Optimal näring ger framgång i avel
  • Protein Pellets är perfekt för unghästar

FAQ om unghäst & avel

Hur mycket ska en unghäst äta?

En unghäst bör få ungefär 1,2 kilo hö per 100 kilo kroppsvikt. Detta innebär att en häst som väger 500 kilo bör få minst 6 kilo hö per dag. Detta är en minimirekommendation för att täcka behovet av stråfoder.

När slutar en häst vara unghäst?

Hästar kategoriseras efter ålder: föl är 0-1 år gamla, åringar är 1 år gamla, unghästar är 1-3 år gamla, och hästar räknas som vuxna från 4 år och uppåt. När en häst anses gammal varierar beroende på ras och individuella faktorer.

Hur utfodrar man ett dräktigt sto?

Under de sista 3-4 dräktighetsmånaderna ökar stoets näringsbehov avsevärt på grund av fostertillväxten. Ett högdräktigt sto kan behöva upp till 30% mer foder än vanligt, samt extra vitaminer och mineraler för att förse det ofödda fölet med nödvändiga näringsämnen.

Kategori & Filter
    • Populära
16 produkter

Visar sida 1 av 1