Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Känslig Mage - Hästfoder

Foder för häst med känslig mage – för hästens välmående! Vårt sortiment erbjuder balanserat och skonsamt sensitive-foder speciellt utformat för hästar med känslig mage. Med extra lågt stärkelse- och sockerinnehåll samt rikt på fett och protein strävar vi efter att skapa optimala förutsättningar för att balansera hästens matsmältningssystem. Ibland inkluderas även prebiotika och probiotika för ytterligare stöd.

Köp hästfoder för känslig mage på Granngården.se

En hästs mage är en riktig finsmakare och kan lätt hamna i obalans. Magsår hos hästar är ganska vanligt, men med rätt omvårdnad och en strikt dagsrutin kan man förebygga problem. Dessutom finns det foderprodukter som hjälper till att hålla hästens mage glad och nöjd.

Foder för känslig hästmage

Här finns foder som är perfekt för känsliga, lättfödda hästar och ponnyer med lågt energibehov. Vi har foder som balanserar mag- och tarmkanalen och är speciellt framtaget till bland annat hästar med känslig mage. Hästfoder med låg stärkelse- och sockerhalt och egenskaper som bidrar till en snabbare normalisering av vätskebalansen.

Här hittar du också Granngårdens egna och svensktillverkade foder med ett extra fokus på exempelvis protein och olika slags fibrer. Spana också in hela vårt utbud av hästfoder och beroende på just din hästs unika behov – vi har ett brett sortiment av hästtillskott.

I vissa hästfoder, exempelvis Pavo Ease&Excel, finns också probiotika och prebiotika som tillskott. Ett foder som innehåller gynnsamma tarmbakterier som naturligt finns i hästens tarm. Dessa bakteriestammar främjar en sund matsmältning. Prebiotika, å andra sidan, fungerar som näring för dessa bakterier och stödjer deras tillväxt och aktivitet i tarmen. Läs mer om hur du håller hästens maghälsa i balans.

Hästfoder för känslig mage

Exempel på innehåll i foder & egenskaper som gynnas:

  • Lågt stärkelse- och sockerinnehåll
  • Balanserar mag- och tarmkanalen
  • Normaliserar vätskebalansen
  • Pre- och probiotika för ytterligare stöd
  • Rik på fiber & fett

FAQ om häst, foder & känslig mage

Vad kan man ge häst som är dålig i magen?

Främja en sund tarmflora med probiotika och prebiotika. Dessa tillskott stöder hästens matsmältningssystem genom att öka mängden gynnsamma tarmbakterier. Probiotika, som innehåller levande mikroorganismer, är särskilt effektiva för att främja en balanserad tarmflora.

Varför är hästen lös i magen?

Förändringar i foderkällor och kvalitet kan orsaka magproblem hos hästar. Stress och intag av sand eller lera kan också leda till inflammation i tarmen och lösa avföringsproblem. Det är viktigt att övervaka hästens kost och miljö för att förebygga sådana problem.

Är Betfor bra för magen?

Betfor bidrar till en balanserad tarmhälsa och ger energi till hästen. Dess höga fiberinnehåll och lättsmälta egenskaper främjar en sund matsmältning och ger nödvändig energi för fysisk aktivitet. Betfor är ett allsidigt tillskott för att främja hästens välbefinnande.

Hur beter sig en häst med magsår?

Hästar med magsår kan visa symtom som kolik och beteendeförändringar. Föl med magsår kan uppvisa tydliga tecken som koliksymtom och ovanliga beteenden, inklusive att lägga sig på rygg och dra upp benen under sig. Det är viktigt att vara uppmärksam på sådana indikationer och söka veterinärvård vid behov.

Hur vet man om en häst har ont i magen?

Hästen kan visa tecken på obehag, inklusive att se sig mot buken eller skrapa med framhoven. Kraftigare smärta kan leda till ökad puls, andningsfrekvens och andra beteendeförändringar. Att vara uppmärksam på sådana tecken är viktigt för att tidigt upptäcka och behandla eventuella magproblem hos hästen.

Varför ger man linfrö till häst?

Linfrö är en naturlig källa till slem och kan vara fördelaktigt för hästar med känsliga magar eller stressbenägenhet. Det skyddande slemmet i linfrö kan bidra till att lindra magirritation och minska risken för matsmältningsproblem. Att ge linfrö till hästar kan vara ett sätt att främja en sund och balanserad matsmältning.

Kan alfalfahö orsaka diarré hos hästar?

Alfalfahö är ett näringsrikt foder för hästar, gjort av växten alfalfa, som är rik på proteiner och andra näringsämnen. Förändringar i hötyp kan leda till matsmältningsproblem hos hästar. Bytet från en typ av hö till en annan, särskilt om det finns en signifikant skillnad i kvalitet, kan orsaka diarré och andra magrelaterade problem. Det är viktigt att gradvis introducera nya foderkällor för att minimera risken för magproblem hos hästar.

Köp skonsamt foder för häst hos Granngården

Utforska Granngårdens skonsamma sensitive-foder som vårdar känsliga hästmagar. Handla nu för din hästs välmående! Online eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1