Gå till huvudinnehållet

Mineraler - Häst

Hos Granngården finns alla de mineraler till häst du kan behöva för att tillgodose din hästs behov. Mineraler och salt är livsviktiga för hästens välbefinnande och kroppsfunktioner samt att en välbalanserad näringstillgång och rätt mängd mineraler främjar hästens tillväxt och fertilitet. Fråga gärna oss på Granngården vilka mineraler som din häst behöver.

Vi har bra mineraler från vår egna produktion samt från Eclipse Biofarmab, Foran Equine Products och Trikem Vimital. Vi säljer även salt i olika former från egen produktion samt från KNZ och SP.

Skillnaden mellan makro- och mikromineraler

Mineraler är kort och gott grundämnen som hästarna behöver, precis som vi människor, för att kroppen ska fungera optimalt och utan att få näringsbrist. Mineraler delas även upp i makro- respektive mikromineraler.

Makromineraler: Kalcium, Fosfor, Kalium, Magnesium, Svavel, Natrium och Klor. Dessa behöver hästar i något större mängd och de anges i gram (g).

Mikromineraler: Koppar, Kobolt, Zink, Mangan, Jod, Selen, Järn, Fluor, Molybden, Krom och Kisel. Dessa behöver hästarna lite mindre av och de anges i milligram (mg). Mikromineraler kallas även för spårämnen.

Det exakta behovet beror helt på hur hårt hästen tränar, om den är föl och växande, ett sto som väntar föl eller kanske en pensionär som ska njuta av de sista åren med hälsan i behåll. Den sista men inte minst avgörande faktorn är självklart även att du har en analys på grovfodret du fodrar med så att du vet vad det innehåller för näring. Vissa mineraler kan överdoseras med toxisk inverkan och bli direkt farliga så därav är det alltid viktigt med noggranna analyser så att man kan räkna ut hur man bäst ska utfodra hästen.

Köp mineraler till häst online eller i butik

Hos oss på Granngården kan du handla mineraler till häst för alla behov - både online med hemleverans eller i din närmsta butik!

Filter
    • Populära
14 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier