Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Mineraler - Häst

Mineraler till häst – avgörande för hälsan! På Granngården hittar du ett brett utbud av mineraltillskott för att tillfredsställa din hästs behov. Mineraler och salt är kritiska för hästens välbefinnande och kroppsfunktioner. En balanserad kost med rätt mängd mineraler främjar tillväxt och fertilitet hos hästen.

Vi har bra mineraler från vår egna produktion samt från Eclipse Biofarmab, Foran Equine Products och Trikem Vimital. Vi säljer även salt i olika former från egen produktion samt från KNZ och SP. Spana också in hela vårt utbud av fodertillskott.

Viktiga mineraler till din häst

För att hästar ska hålla sig friska och starka är det nödvändigt att de får i sig rätt mängd mineraler och vitaminer genom sitt foder. Bland annat är kalcium och fosfor avgörande för hästens benstomme och muskelfunktion. Otillräcklig kalciumtillförsel kan leda till benproblem eller muskelsvaghet hos hästen.

Här är några av de viktigaste mineralerna 👇👇

  • Kalcium och fosfor: Stärker benstomme och muskler samt viktiga för nervsystemet.
  • Magnesium: Viktigt för muskelfunktion och nervsystemet.
  • Natrium: Behövs för vätskebalans.
  • Kalium: Reglerar nervsystemet och hjärtrytmen.
  • Järn: Producerar hemoglobin för syretransport.
  • Koppar: Viktigt för bindväv och järnabsorption.
  • Zink: Viktigt för celltillväxt och immunsystemet.
  • Selen: Stärker sköldkörtel och immunsystemet.

Skillnaden mellan makro- och mikromineraler

Mineraler är kort och gott grundämnen som hästarna behöver, precis som vi människor, för att kroppen ska fungera optimalt och utan att få näringsbrist. Mineraler delas även upp i makro- respektive mikromineraler.

Makromineraler: Kalcium, Fosfor, Kalium, Magnesium, Svavel, Natrium och Klor. Dessa behöver hästar i något större mängd och de anges i gram (g).

Mikromineraler: Koppar, Kobolt, Zink, Mangan, Jod, Selen, Järn, Fluor, Molybden, Krom och Kisel. Dessa behöver hästarna lite mindre av och de anges i milligram (mg). Mikromineraler kallas även för spårämnen.

Det exakta behovet beror helt på hur hårt hästen tränar, om den är föl och växande, ett sto som väntar föl eller kanske en pensionär som ska njuta av de sista åren med hälsan i behåll. Den sista men inte minst avgörande faktorn är självklart även att du har en analys på grovfodret du fodrar med så att du vet vad det innehåller för näring.

Vissa mineraler kan överdoseras med toxisk inverkan och bli direkt farliga så därav är det alltid viktigt med noggranna analyser så att man kan räkna ut hur man bäst ska utfodra hästen.

Köp mineraler till häst online eller i butik

Hos oss på Granngården kan du handla mineraler till häst för alla behov - både online med hemleverans eller i din närmsta butik!

Kategori & Filter
    • Populära
20 produkter

Visar sida 1 av 1