Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Mage & Tarm - Tillskott för Häst

Hästens Mage & Tarm – tillskott för optimal hälsa! Hästtillskott anpassat för hästens mage ökar energivärdet och smakligheten i foderstaten, och passar bra för fodertrötta hästar. Rika på protein, energi och fiber, samt innehåller essentiella fettsyror viktiga för hästens välbefinnande.

Tillskott för mage och tarm är, med hästens känsliga matsmältningssystem i åtanke, särskilt användbara vid resor, tävlingar och stressiga situationer, vilket kan bidra till att förebygga magsår och främja hästens välmående. Spana in hela vårt utbud av fodertillskott.

Hästens matsmältningssystem är avgörande för deras välbefinnande. Det sträcker sig från munnen till ändtarmen och en balanserad funktion är nödvändig för hästens hälsa. Hö av hög kvalitet ger inte bara näring och energi utan även viktiga fibrer för en god tarmfunktion. Tillräckligt med vatten är också viktigt.

Tillskott för hästens mage & tarm

Hästar har alltså en känslig matsmältning, vilket innebär att förändringar i kosten eller utfodringsrutinerna kan påverka dem negativt. Gradvis introduktion av nya livsmedel och en regelbunden rutin är viktiga för att undvika problem. Stressiga situationer kan också påverka mag-tarmbalansen, så det är viktigt att minska stress och låta hästen anpassa sig.

För att stödja mag-tarmbalansen kan tillskott som probiotika och prebiotika vara användbara, och främjar god tarmhälsa genom att öka antalet bra bakterier och stödja deras tillväxt. Omega 3-fettsyror är också avgörande för hästens kost och kan gynna deras mag-tarmbalans. Dessa fettsyror finns huvudsakligen i linfrö och rapsolja och kan bidra till att balansera hästens tarmflora.

Balanserad mag-tarmfunktion

Sammantaget är en balanserad mag-tarmfunktion avgörande för hästens välbefinnande och genom att ge rätt kost och överväga tillskott kan ägare hjälpa till att upprätthålla den.

Visste du att: Hästens magsäck producerar magsyra dygnet runt, omkring 35 liter magsyra per dygn. Ställ det i jämförelse med att hästens magsäck bara rymmer mellan 10-14 liter!

Hästar är ju designade att beta fiberrik föda flera timmar per dygn och inte vara utan mat i mer än två timmar. När hästen betar majoriteten av dygnets timmar behövs kontinuerlig tillförsel av magsyra. I vår moderna hästhållning, där hästar tuggar färre av dygnets timmar, blir detta en utmaning och problem såsom magsår riskerar att uppstå.

Så optimera din hästs hälsa med våra Mage & Tarm-tillskott redan idag. Ge din häst det bästa för en balanserad mag-tarmfunktion och en lyckligare tillvaro. Upptäck vårt sortiment och köp online eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
34 produkter

Visar sida 1 av 2