Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Temperament - Tillskott för häst

Tillskott för hästens temperament – för att främja lugn och balans! Temperementstillskott innehåller ofta magnesium för nervfunktion, tryptofan för avslappning och örter för hormonell balans. Sådana tillskott kan vara till stor hjälp för att stödja hästens välmående och minska stressnivåerna. Konsultera gärna med en veterinär för att säkerställa att de passar hästens individuella behov. Spana också in hela vårt utbud av fodertillskott.

Rädsla, reaktionsförmåga, känslighet och ridbarhet är egenskaper som anses definiera hästens temperament och är ett resultat av många faktorer, inklusive genetiska anlag.

Men framför allt påverkas temperamentet av hästens miljö, såsom resor, tävlingar, stallbyten och nya flockmedlemmar. Alla dessa kan orsaka stress hos hästar.

Tillskott för hästens temperament

Så hur påverkas hästen av stress? Jo, så här.

Stress utlöser en komplex reaktion av hormonutsöndringar, där vissa dämpas medan andra aktiveras. Om stress är positiv eller negativ för hästen beror på dess varaktighet.

Kortvarig stress har hjälpt hästar att överleva bland rovdjur i tusentals år, medan kronisk stress kan skada deras välmående. Här är några viktiga substanser som påverkar hästens välbefinnande 👇👇

Dopamin: En viktig signalsubstans som reglerar glädje, vakenhet och motivation hos hästen. Kronisk stress kan leda till stereotypt beteende såsom krubbitning eller vävning, vilket ökar dopaminnivåerna och minskar kortisolnivåerna som svar på stress.
Serotonin: En annan viktig substans som påverkar sömn, vakenhet och aptit hos hästar. En brist på serotonin kan förvärra stressen hos hästar.
Melatonin: Nödvändigt för sömn och återhämtning, och brist på melatonin kan påverka hästens förmåga att varva ner.

Lugnande tillskott för stressad häst

Så för att minska stressen och hjälpa en stressad häst behövs ibland tillskott av positiva hormoner som L-Tryptofan, magnesium och tiamin.

Hos Granngården hittar du lugnande tillskott som positivt påverkar hästens temperament, och som även hjälper hästen under brunstperioden.
Då är exempelvis NAF Oestress ett fodertillskott som främjar hormonell balans och lindrar kram och spänning hos en brunstig häst.

Kategori & Filter
    • Populära
15 produkter

Visar sida 1 av 1