Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Eclipse Biofarmab Selo-E 900g

Art.nr:1194000

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Fodertillskott med E-vitamin och organisk selen för en välfungerande muskelfunktion. Ges då fodret inte täcker behovet samt vid hård ansträngning.
  • För högpresterande hästar
  • E-vitamin och organiskt selen
  • För muskler och immunförsvar
  • Med tillsat inulin som förbättrar upptaget
  • Vikt: 900g

Produktdetaljer

Eclipse Biofarmab Selo-E är ett fodertillskott med organiskt bundet selen och E-vitamin. Organiskt bundet selen tas lättare upp av hästen. Selen och vitamin E förstärker varandras effekt genom att komplettera och samspela med varandra. Tillskottet passar bra att ge när fodret inte tillgodoser hästens behov och är extra viktigt för dräktiga ston samt för hästar som utsätts för hård ansträngning.

E-vitamin är en antioxidant som har en viktig skyddsfunktion i kroppen, nämligen att oskadliggöra de så kallade fria radikalerna som bryter ned musklerna vid ansträngning. Om fria radikaler får härja fritt kan de orsaka cellskador. E-vitamin spelar också en roll i syreförsörjningen till musklerna och bildandet av blodkärl samt har betydelse för både immunförsvaret och fertiliteten. 

Brist på E-vitamin i foderstaten kan leda till muskelskador hos din häst. Det specifika behovet av E-vitamin varierar beroende på foderstatens sammansättning, träningsnivå och hästens prestationsnivå. Även dräktighet ger ökat behov av E-vitamin. Tänk på att E-vitamin är fettlösligt och lagras i musklerna, fettvävnaderna och levern, det är därför viktigt att inte överdosera.

Selen är ett spårämne med viktig fysiologisk betydelse för hästar eftersom det ingår i det enzym som oskadliggör de fria radikalerna som bildas vid kroppens syreförbrukning. Selen har också en viktig roll i immunförsvaret och krävs för att de vita blodkropparna ska kunna bekämpa bakterier och andra mikroorganismer på ett effektivt sätt.

Fodertillskott Selo-E innehåller även inulin, ett växtfiber som på naturligt sätt främjar ett bättre upptag av produkten och gynnar mag- och tarmhälsan.

Dosering
Ponny: 0,5 dosmått/dag
Häst: 1 dosmått/dag
Stor häst (över 600kg): 1,5 dosmått/dag

Blandas väl i kraftfodret i direkt anslutning till utfodringen.

Överskrid ej rekommenderad dos.

1 dosmått = 22 g

Sammansättning: Dextros, inulin

Tillsatser / 1000g / 22g
Vitaminer: 3a700 E-Vitamin / 500mg / 1550mg
Spårämnen: 3b810 Selen (selenjäst) / 90mg / 2mg

Analytiska beståndsdelar: Råprotein 1,8%, växttråd 1,3%, råolja och råfetter 7,0%, råaska 6,4%, natrium 0,2%

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter som är utvecklade med hästens bästa i åtanke. Genom att kombinera vetenskaplig forskning med förståelse för djurens behov, arbetar vi för att skapa kosttillskott som inte bara stöder deras fysiska hälsa utan också deras mentala och emotionella välbefinnande. Målet är att hjälpa hästar och lantdjur att leva sina bästa liv genom att erbjuda dem det bästa inom näring och vård.