Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Eclipse Biofarmab Fosforbalans 2kg

Art.nr:1136816

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Fosfortillskott till häst som används vid foderstater underbalanserade på fosfor, t ex vid utfodring med kalkrikt stråfoder och/eller små mängder havre.
  • När foderstater är underbalanserade på fosfor
  • För hästar som får kalkrikt grovfoder
  • Viktigt för skelettuppbyggnaden
  • Stödjer energiomsättning och muskelfunktion
  • Balanserar effektivt hästens behov

Produktdetaljer

En medelstor häst består av ca 4 kg fosfor, varav 80% återfinns i skelett och tänder. Det huvudsakliga upptaget av fosfor sker i hästens grovtarm och tas upp i form av fosfat.

Fodertillskott Eclipse Biofarmab Fosforbalans innehåller 100% fosfor och används vid foderstater som är underbalanserade på fosfor, t ex vid utfodring med kalkrikt stråfoder och/eller små mängder havre. 

Fosfor är tillsammans med kalcium det mineral som hästar har störst behov av. Mineralerna påverkar också varandra starkt. Ett dåligt förhållande mellan dem (den så kallade Ca/P-kvoten) kan ge lika negativ effekt som en brist. Kvoten rekommenderas att ligga mellan 1,2:1 och 1,8:1 i den totala foderstaten. För den växande hästen bör kvoten ligga i den övre delen av intervallen medan den tränande vuxna hästen kan ligga i den nedre delen.

Fosfor är även viktigt för hästens energiomsättning och vid för låg tillförsel av fosfor fungerar skelettet som en reserv. En vuxen häst kan klara av en tillfällig brist utan symptom, men om bristen är långvarig försvagas skelettet. Hos den växande hästen kan dock en tillfällig brist störa skelettutvecklingen. 

Eclipse Biofarmab Fosforbalans är att effektivt sätt att balansera din hästs behov på!

Dosering 
1-3 dosmått/dag beroende på foderstatens kalk– och fosforinnehåll. Blandas i kraftfodergivan. 
1 dosmått = 10 g = 2,6 g fosfor och 1,9 g natrium

Sammansättning: Mononatriumfosfat 

Tillsatser: Innehåller inga tillsatser 

Analytiska beståndsdelar: Fosfor 25,7%, natrium 18,9%, kalcium 0%

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter som är utvecklade med hästens bästa i åtanke. Genom att kombinera vetenskaplig forskning med förståelse för djurens behov, arbetar vi för att skapa kosttillskott som inte bara stöder deras fysiska hälsa utan också deras mentala och emotionella välbefinnande. Målet är att hjälpa hästar och lantdjur att leva sina bästa liv genom att erbjuda dem det bästa inom näring och vård.