Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Eclipse Biofarmab Foderkrita 6kg

Art.nr:1011686

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Eclipse Biofarmab Foderkrita är ett finkornigt kalciumkarbonattillskott som stärker hästens skelett, optimerar muskelfunktionen och balanserar foderstaten.
  • Naturligt kalciumkarbonat
  • Finkornigt för bättre upptag och med hög renhet
  • Mycket bra källa till kalcium
  • Stärker skelettet och optimerar muskelfunktionen
  • Kalktillskottet balanserar hästens foderstat
  • Extra viktigt för dräktiga och digivande ston samt växande unghästar

Produktdetaljer

Foderkrita är en mycket bra källa till kalcium och är perfekt att använda när hästfodrets innehåll inte tillgodoser hästens behov. Detta är extra viktigt för dräktiga och digivande ston samt för växande unghästar.

En vuxen häst består av ca 1,5 kg kalcium per 100 kg kroppsvikt och ungefär 35% av benstrukturen består av kalcium. Mineralet är en viktig del i flera olika kroppsfunktioner som t ex blodkoaguleringsmekanismen och muskelsammandragningar.

Fodertillskott Eclipse Biofarmab Foderkrita innehåller finkornigt kalciumkarbonat av hög kvalitet. Kalktillskottet rekommenderas vid foderstater som är överbalanserade på fosfor, exempelvis kalkfattigt hö och/eller stora mängder havre.

Kalcium behövs för starka ben hos unghästar men även vuxna hästar är i behov av detta. Kalcium är också nödvändigt för att kroppens celler ska fungera. När kalciumhalten i blodet sjunker ökar uttaget av kalcium från skelettet vilket leder till urkalkning.

Arbete ökar hästens behov av kalcium. Ett problem som kan uppstå är att hästen får stora mängder spannmål (som innehåller fosfor), men drabbas ändå av kalciumbrist trots tillräcklig mängd kalcium i fodret, då förhållandet mellan kalcium och fosfor bör ligga mellan 1,2:1 och 1,8:1.

Dosering
Ponny: 0,5 dosmått/dagHäst: 1 dosmått/dag

Stor häst (över 600kg): 1,5 dosmått/dag

Föl, unghästar och digivande ston samt hästar i hård träning: 2 dosmått/dag

Dosering kan justeras efter den totala foderstatens kalcium-fosfor kvot.

1 mått = 30 g

Sammansättning: Kalciumkarbonat

Tillsatser: Innehåller inga tillsatser

Analytiska beståndsdelar: Kalcium 39,2%, fosfor 0,05%, natrium 0%

Eclipse Biofarmab

Eclipse Biofarmab strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter som är utvecklade med hästens bästa i åtanke. Genom att kombinera vetenskaplig forskning med förståelse för djurens behov, arbetar vi för att skapa kosttillskott som inte bara stöder deras fysiska hälsa utan också deras mentala och emotionella välbefinnande. Målet är att hjälpa hästar och lantdjur att leva sina bästa liv genom att erbjuda dem det bästa inom näring och vård.