Gå till huvudinnehållet

Sår & Hudvård

Oavsett hur noga man tar hand om sin häst så kan små eller stora sår uppkomma och det är då extra viktigt att sköta hästens hudvård. Förebygg och förbered genom att införskaffa det viktigaste för att ha ett litet första-hjälpen-kit hemma i stallet så är du beredd om olyckan är framme.

Några tips när din häst behöver sårvård

 1. Tvätta rent såret ordentligt. Börja med ljummet vatten och eventuellt en mild tvål.
 2. Se över såret - hur ser det ut? Är det djupt? Ytligare sår läker oftast bra om man tar hand om det ordentligt hemma medan djupare sår kan behöva undersökas av veterinär för att få bäst hjälp.
 3. Mindre sår räcker det ofast att rengöra och därefter avsluta med att spraya på antibakteriell sårspray eller så kallad "blåspray" som har liknande egenskaper.
 4. Se efter din häst så att sår och hud sköts regelbundet och läker snabbare om olyckan är framme.

Detta bör finnas i hästens första-hjälpen-kit för sår & hudvård

 • Bomull och gasbinda
 • Elastiska lindor
 • Bandagesax
 • Koksaltlösning
 • Jodopax
 • Sårspray
 • Hästsalva

Detta är en god grund för ett grundläggande kit för sårvård av din häst men det bör ändå kompletteras med tiden då olika sorters sår kräver olika sorters vård. Vissa mindre sår behöver "luftas" medans andra som är lite djupare måste bandageras för att inte bakterier ska komma in i hästkroppen och orsaka stor skada vid eventuella infektioner.

Det viktigaste och mest grundläggande att veta om hästens sårvård är precis som med människor att hålla det rent och torrt och under regelbunden uppsikt så att såret inte blir inflammerat eller hästen får feber.

Köpa sår & hudvård i butik och online

Vi säljer det mesta du behöver för ett komplett apotekskit för stallet. Vi säljer sårvård för hästar från välkända varumärken som Kruuse, Hippoderm, Emin, Trikem, Fyra Ess, Eclipse Biofarmab och Active Aloe.

Köp allt för sår & hudvård för din häst eller för hela stallet både online på granngården.se eller i butik. Beställ enkelt online och få din order levererad direkt hem till dörren!

Filter
  • Populära
55 produkter

Visar sida 1 av 2

Kategorier