Gå till huvudinnehållet

Hovvård

Ett gammalt talesätt bland hästmänniskor är "Utan hov - Ingen häst!" och det är ett talesätt vi inte ska glömma bort. Hovarna måste klara av att bära upp hela hästens kroppsvikt och det måste finnas en balans i hästens kropp för att den ska hålla länge. Läs mer i vår guide om att ta hand om hästens hovar på vintern.

Så förutom att det är oerhört viktigt att man anlitar en professionell hovslagare (som helst är godkänd av Jordbruksverket) så är det ytterst viktigt att man tar sitt ansvar som hästägare och vårdar hästens hovar på bästa sätt mellan skoningarna. På sommarhalvåret får vissa hästar problem med torra hovar som spricker och då är det extra viktigt att man använder hovfett eller hovolja för att återfukta hovväggen och bibehålla en god hovkvalitet. De allra flesta hästar mår dock bra av att få lite hovfett på hovarna året om för att säkerställa en lagom fuktighet i hovarnas väggar så att de fungerar optimalt.

Här hittar du allt inom hovvård

Du behöver inte kunna allt om hästens hovar så länge du har en duktig hovslagare men det underlättar om du är intresserad och vet litegrann. Det alla hästägare bör veta och som de flesta redan vet är att hästens hov fungerar som en stötdämpare och är till för att fånga upp kraften från hästkroppen när hoven slår i marken. Då utvidgas hoven (går ej att se med blotta ögat) åt sidorna och fördelar således rörelseenergin och tyngden utåt på en större yta. Detta sker vid varje hovisättning och därav är det viktigt att ta hand om hästens hovar.

Hos oss på Granngården kan vi hjälpa dig hitta rätt produkter till hästens hovar. Med vårt stora utbud av hovvårdsprodukter och vår gedigna kunskap både i butik och online så kan du enkelt ställa alla dina frågor till oss så hjälper vi dig!

Köp hovvård till häst i butik eller online!

Vi säljer hovtjära, hovfett, hovolja och övrig hovvård från välkända varumärken som Ekol, Foran Equine, Eclipse Biofarmab, Absorbine med fler. Som komplement till hovvården så säljer vi även en del tillbehör för hovslageri. Se även vår kategori Hästskor & Hovslageri där du kan hitta tillbehör för hovslagare men även hästskor, broddar, sulor och sömmar.

Kategori & Filter
    • Populära
30 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier