Gå till huvudinnehållet
Stärk bandet med din häst - så gör du
Tips

Stärk bandet med din häst - så gör du

Dela

Hur skapar du bättre kommunikation och en djupare kontakt med din häst? Och hur får du den känsliga hästen att bli mindre stressad och fokusera på uppgiften? Ta del av våra bästa tips för att stärka bandet med hästen.

 • Kommunikation

  Stress påverkar hästens välmående, koncentrationsförmåga och fokus i vilket begränsar kontakten mellan häst och ryttare. Om du har en häst som ofta blir stressad är det därför extra viktigt att hästen känner tillit till dig.

  Försök att hitta orsaken till att din häst blir stressad och i vilka situationer det händer. I många fall kan stress utlösas av att hästen får för lite återhämtning eller för låg grovfodergiva. En annan orsakande faktor kan bero på att hästen vistas i en stökig stallmiljö eller att din häst inte trivs bland andra hästar i flocken. 

  Lär känna just din häst och anpassa miljö och träning efter hästens behov. Uppgifter som är för svåra kan skapa oro. stress och frustration - arbeta stegvis och utforma övningarna efter hästens nivå. Träning anpassat efter din häst skapar självförtroende och den känner sig trygg med dig som ledare. Tids nog stärker du bandet med hästen.

 • Jobba förebyggande

  Det finns många olika situationer som kan utlösa stress för din häst. Det handlar om allt från resor, pälsklippning, hög anspänning i samband med tävling eller vistelse i nya miljöer. De flesta hästar blir pigga och glada när de får vistas utanför ridbanan eller ridhuset, men många kan också bli överdrivet tittiga på sin omgivning och få svårt att koncentrera sig. Särskilt under den kallare årstiden kan det ibland spritta lite för mycket i kroppen och den där härliga uteritten kan snabbt gå från lugn och avslappnad till lite väl spännande.

 • Tillskott

  Lugnande tillskott minskar stresspåslag, ökar fokus och koncentrationsförmågan hos din häst. Välj ett tillskott som tillför en bred sammansättning av ingredienser och som arbetar tillsammans för ändamålet. NAF Magic innehåller en unik sammansättning av ingredienser till stöd för självförtroende och koncentration. Med Magic som stöd kan vinterns uteritt bli en avslappnad och trevlig upplevelse för såväl dig som din häst.

  När din häst känner sig avslappnad och trygg med dig förbättras inlärningsprocessen och ni kan komma närmare varandra som följd.

Vidare läsning