Gå till huvudinnehållet

Övrig Hästvård

Under övrig hästvård har vi samlat allt övrigt smått och gott som kan behövas i stallet för att ta hand om din häst. Vi har både stora kompletta ryktväskor som är perfekt att ge bort i present till hästälskaren samt mindre som passar till första terminen på ridskolan eller den första ponnyn.

Här hittar du även putssvampar för rengöring av läder samt massageborstar så att du kan massera hästen som avkoppling efter en ansträngande träning.
Vi har även putshandskar i lammskinn och microfiber för en skinande finish - perfekt för tävlingshästen! Om du behöver rycka hästens man är det här du hittar tillbehören.

Tänk på det här när du ska frisera hästens man

  • Ryck helst manen efter träning när hästen har blivit svettig eftersom hårsäckarna då öppnar sig. Det blir då lättare att rycka manen och det blir en trevligare upplevelse för hästen.
  • Kamma igenom hela manen noggrannt med en borste. Använd sedan en bra mankam att rycka med som exempelvis den här mankammen med trähandtag som gör arbetet enkelt och snabbt.

och såhär rycker du hästens man:

  • Ta en liten bit man på ca 1-2 cm i bredd underifrån på sidan där hästens man ligger naturligt.
  • "Tupera" upp den lilla mantussen så att ca 1/4 av tussen är kvar längst in mot hårbotten.
  • Linda 1-2 varv runt mankammen och ryck snabbt rakt uppåt.
  • Upprepa och gör likadant längs hela manen tills du uppnår önskad tjocklek på hästens man.

Köp övrig hästvård i butik och online

Vi säljer det mesta du behöver för ett komplett kit för hästen i stallet. Vi säljer putssvampar, ryktväskor, mankammar, massageborstar, massageskrapor och putshandskar för hästar från välkända varumärken. Vi har ett brett utbud av olika produkter och du kan hitta mer för stallet och hästvård här.

Köp all övrig hästvård för din häst både online på granngården.se eller i butik. Beställ enkelt online och få din order levererad direkt hem!

Filter
    • Populära
12 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier