Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästliniment

Hästliniment är otroligt bra och nödvändigt i alla aktiva hästars vardag efter träning och tävling. Liniment hjälper hästarna och skyndar på musklernas återhämtning efter träning och tävling. I vårt sortiment hittar du även isgel eller kylgelé samt Arnika Gel så att du kan skapa ett komplett friskvårdsapotek i ditt stall. En stor del av Sveriges ryttarelit använder hästliniment i vardagen för att hålla sina hästar friska och hållbara.

Spana även in övriga salvor i sår & hudvård till häst samt våra salvor för djurvård av olika lantdjur.

Tänk på karensen om du ska tävla

Det finns liniment både med och utan karenstid (hur lång tid efter användning innan man får tävla) så var noggrann när du väljer liniment. Välj ett karensfritt om du ska använda det mellan tävlingar. Är det längre tid än de vanliga 96 timmarnas karens kan du utan problem använda ett starkare liniment mellan tävlingarna men se till att du läser på ordentligt på linimentet du väljer.

Vi har bland annat det karensfria Radital Competition Gel från Trikem som är långtidsverkande och effektivt då det har en initial kylande effekt som sedan ger av sig en behaglig värme som gör hästen avslappnad i muskler, senor och leder.

Hur man kan använda hästliniment och kylgelé

Liniment: Dutta ut en rejäl klutt på valfri muskel på din häst och massera sedan in det ordentligt med kraftfulla rörelser över hela muskeln för att få igång blodcirkulationen. Var inte mesig med linimentet - det krävs en hel del liniment för att komma in på djupet genom hästens päls så snåla inte. Upprepa proceduren på alla stora muskler som hästen har använt eller fokusera på just det område där din häst är svag eller behöver lite hjälp på vägen. Liniment kan man aldrig överdosera så därför är det ingen fara att använda det som förebyggande skadearbete i den aktiva vardagen men din häst.

Kylgelé eller isgel: Detta används bäst i akuta skeden som exempelvis svullna ben, senskador eller andra skador på hästens känsliga ben. Kan med fördel även användas som förebyggande på hästens senor och ligament efter t.ex. hoppning. Snabb avkylning på just hästens ben är bra efter hårdare arbete eller hoppträning där bland annat senorna blir extra ansträngda i varje landning.

Köp liniment och kylgelé till häst online!

Vi säljer liniment, kylgelé, isgel och arnika gel från välkända varumärken som Trikem, Eclipse Biofarmab, Fyra Ess, DeLaval och Emin. Vi har även värmesalva och ett karensfritt dubbelverkade tävlingsliniment från Radital/Trikem.

Köp olika sorters hästliniment online på granngården.se eller i butik. Välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
22 produkter

Visar sida 1 av 1