Gå till huvudinnehållet

Pälsvård

Utöver rykt och allmän vardaglig skötsel av hästen är det viktigt att man ibland vårdar hästens päls lite extra. Hos oss på Granngården hittar du allt du behöver för att ge den pälsvård för hästen så väl förtjänar. Vi har allt från pälsglans från Foxfire till ryktborstar, schampo och balsamspray till putssvampar och hudvård för hästar. Vi erbjuder produkter från varumärken som NAF, Trikem, Foxfire, Absorbine och Hexocil.

Tvätta hästen - tips!

  • Det är bra att ha både schampo och pälsglans när man ska bada hästen. Då tvättar du först hästen grundligt och gör den ren på djupet och därefter så eftervårdar du med pälsglans i svans och på hästens bakdel.
  • Spraya inte hela hästen med pälsglans - då blir både tyglar och annan utrustning hala och det är inget att rekommendera.
  • Skölj av hela hästen noga med ljummet vatten, schamponera in ordentligt och ändå in på djupet av pälsen. Schamponera in svansen och låt schampot verka någon minut. Skölj sedan ur allt hästschampo noga och grundligt. Torka av med en svettskrapa - är det lödder kvar så skölj igenom tills löddret är borta. Spraya med pälsglans och lägg på ett stalltäcke så hästen torkar fortare.

Hästschampo och balsam för hästen

Har din häst hudproblem kan det vara en bra idé att satsa på ett desinficerande hästschampo som exempelvis Hexocil. Vi erbjuder även glansschampo, hästschampo för skimlar och torrschampo samt pälsglans och vi har ett brett utbud för hästens pälsvård med produkter från välkända kvalitetsmärken som NAF, Trikem, Fiebing, Magic Brush, Hexocil, Absorbine, Foxfire, Fyra Ess och Foran Equine Products.

Köp pälsvård till häst både i butik och online!

Hos oss på Granngården kan vi hjälpa dig hitta rätt produkter och pälsvård för hästen. Med vårt stora utbud av produkter och vår gedigna kunskap både i butik och online så kan du enkelt ställa alla dina frågor till oss så hjälper vi dig. Välkommen!

Köp online på granngården.se eller i butik. Välkommen till oss!

Kategori & Filter
    • Populära
44 produkter

Visar sida 1 av 2

Kategorier