Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Ryktborste & Ryktskrapa

En rykt om dagen är ett enkelt sätt att göra förebyggande friskvård för din häst och hålla en god hälsa i vardagen i stallet. Du bör rykta din häst minst 30 minuter om dagen för att ge den en lättare massage och öka blodcirkulationen. Samtidigt som du ryktar hästen med en ryktborste kan du passa på att visitera hästen och se så att den inte har fått andra småskador. Läs mer i vår guide om att rykta hästen.

Tre tips när du ryktar din häst

  1. Borsta först bort det grövsta med en rotborste som har lite hårdare borst.
  2. Ta därefter en ryktborste och en ryktskrapa och rykta din häst med långa, metodiska tag med ett ordentligt tryck mot borsten. Borsta medhårs och slå av stövet från ryktborsten mot ryktskrapan. Rykta noga på varje sida.
  3. Avsluta med att borsta man, pannlugg och eventuellt svansen om du vill. Tänk på att helst inte borsta svansen varje dag då det sliter bort onödigt mycket tagel. Spara hellre borstningen av svansen till speciella tillfällen som tävling och uppvisning.

Hitta rätt ryktborstar till din häst

På Granngården finns det ryktborstar för alla tillfällen och hästar.
Vi erbjuder ett komplett utbud för hästens skötsel och erbjuder bland annat borstar, ryktborstar, ryktskrapor, man- och svansborste, ryktsten, mankniv och piggborstar.
Vi har många olika borstar från bland annat populära Borstiq så att du enkelt kan hitta just din favorit.

Köpa ryktborstar i butik och online

Köp ryktborstar online på granngården.se eller i butik. Beställ enkelt online och få din order levererad direkt till dörren eller stallet!

Kategori & Filter
    • Populära
75 produkter

Visar sida 1 av 3