Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästskor & Hovslageri

Oavsett om du är hovslagare och behöver hovslagarutrustning eller hovslagarverktyg eller bara letar efter nya broddar inför vintern så kan du hitta basutbudet för du behöver inom hästskor och hovslageri här. Vi har bland annat hovknivar, verktänger, broddhålsfyllning, hovklingor, bräcktänger och sömutdragare från bra varumärken samt broddar, hästskor, sömmar och snösulor från Mustad. Här kan du läsa mer i allt vårt kunskapsinnehåll för häst.

Såhär tar du hand om din hästs hovar

För att din häst ska hålla en god hälsa och framförallt ha fina hovar så är det viktigt med regelbunden hovvård av en godkänd hovslagare. Minst var 8:e vecka är en tumregel men de flesta hästar behöver nya skor oftare än så. Elithästar skos ofta om var 6:e vecka för att hålla en god balans i hela kroppen och därigenom inte snedbelasta sig.

Utöver regelbunden skoning så behöver hästen broddar i skorna på vintern för att inte halka. Ett broddtramp är ofta en lindrigare skada än om hästen skulle fläka sig på hala fläckar eller gå omkull i hagen. Utöver det så kan man på vissa ställen i Sverige behöva snösulor om man har mycket kramsnö eller blöt snö där man bor som bildar "styltor" i hästarnas hovar.

Hästskor och hovvård för din häst

För att minska slitaget på din häst hovar är det viktigt att använda bra och välutformade hästskor. I vårt sortiment av hästskor och hovslagning hittar du hästskor av hög kvalitet som är utformade i samarbete med framstående hovslagare. Vi erbjuder också hovslagningsverktyg som underlättar arbetet och skötseln av din hästs skor och hovar.

Hästskor och hovvård under vintern

Hos oss hittar du även snösulor för en säkrare ridning under vintermånaderna. Snösulor förhindrar att snön klumpar sig under hästens hovar. Vi erbjuder även slitstarka sulor till din häst, som dämpar både stötar och vibrationer. Läs vår guide om broddar och att brodda hästen

Köpa hästskor och tillbehör för hovslageri på granngården.se

Köp hästskor och alla tillbehör du behöver för din hästs hovar i någon Granngårdens butiker eller så kan du klicka hem dem online med hemleverans!

Kategori & Filter
    • Populära
160 produkter

Visar sida 1 av 6