Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott NAF Magic 750g

Art.nr:1236584

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Magnesiumbaserat lugnande fodertillskott med kraftfulla örter. Främjar självförtroende och koncentration. För stressade, nervösa och okoncentrerade hästar.
  • Lugnande fodertillskott med magnesium och örter
  • Ger stöd för lugn, fokus och självförtroende
  • Balanserad tarmflora
  • För stressade, nervösa och okoncentrerade hästar
  • Med levande jästkultur för god magtarmbalans
  • Vikt: 750g

Produktdetaljer

Låga nivåer av magnesium kan orsakas av bristen på bete men är även relaterat till hästens individuella ämnesomsättning. Nivåerna kan dessutom minskas vid frekvent resande eller tävlande. Eftersom magnesium påverkar muskelspänningen kan man hos hästar med för lågt intag av magnesium uppleva ett spänt rörelseuttryck samt att hästen är mer lättretlig eller påvisar brist på självförtroende.

Magic från NAF är ett magnesiumbaserat lugnande fodertillskott i pulverform som även tillför kraftfulla örter till stöd för självförtroende och koncentration och är perfekt att ge till hästar som upplevs spända, stressade, nervösa och okoncentrerade i samband med träning eller hantering. Fodertillskottet ger hästen möjlighet att erhålla en djupare koncentration och på ett mer avspänt sätt kunna utföra uppgiften framför sig samt ge bättre kommunikation mellan ryttare och häst.

NAF Magic i pulverform innehåller dessutom levande jästkultur for god mag- och tarmbalans och är gynnsamt för hästar som påvisar stressmage.

Fodertillskott Magic finns även i flytande form som ger ett något snabbare resultat än Magic i pulverform, slutresultatet mellan de två formerna är annars ungefär de samma.

Dosering hästar och ponnyer:
Startdosering (7-10 dagar): 50-75 g/dag / 2-3 mått/dag
Underhållsdosering: 25-50 g/dag / 1-2 mått/dag

Sammansättning (per kg): Magnesiumoxid, Indisk ginseng, Humle, Lusern (högtempererad torkad), Kalciumkarbonat, Chia frön, Rapsolja, Lakritsrot, Bryggerijäst, Frukto-oligosackarider, Bockhornsklöver

Tillsatser (per kg): Smältbarhetsförbättrande medel Saccharomyces cerevisiae (CNCM I-4407, 4b1702) 3,31 x 1011 cfu

Analytiska beståndsdelar: Råprotein 8,9%, Råfetter 5,6%, Råaska 42,7%, Växttråd 16,2%, Syrafast aska 4,2%, Kalcium 2,98%, Natrium 0,07%, Fosfor 0,1%

NAF

NAF är ett varumärke som etablerades 1982 i Storbritannien och har sedan dess framgångsrikt utvecklat en omfattande portfölj av naturliga tillskott för hästar. Med en passion för att skapa produkter baserade på naturliga ingredienser direkt från naturen har NAF blivit en pålitlig aktör på marknaden. Under mer än 30 år har NAF dedikerat sig till att utveckla och producera fodertillskott för hästar med övertygelsen att: "Alla hästar, oavsett storlek och aktivitetsnivå – från hobby till elitnivå, förtjänar en femstjärnig behandling".