Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fodertillskott Emin Linfröolja 2,5L

Art.nr:1231648

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
En kallpressad svensk linfröolja från Emin helt utan tillsatser. Rik på de viktiga fettsyrorna Omega 3 och Omega 6 och ger en blank och fin hårrem.
  • Skonsamt energitillskott
  • För högpresterande hästar
  • Ger en blank och fin hårrem
  • håller livsmedelskvalitet och kan användas både av djur och människor
  • Volym: 2,5 liter

Produktdetaljer

Linfröolja är en viktig källa till nyttigt fett som stödjer hår, hud och maghälsan. De höga halterna av Omega 3, 6 och 9 gör linfröolja till ett mycket bra tillskott för hästens välmående. Dessa essentiella näringsämnen bidrar till en balanserad hälsa och välbefinnande hos din häst.

EMIN's Linfröolja är en helsvensk kvalitetsprodukt tillverkad av svenska linfrön, odlade i mellan- och sydsverige. Linet tröskas och förvaras på lokala gårdar tills dess att fröna skickas till presseriet. På presseriet pressas oljan ur fröna av mekaniska pressar utan värmetillförsel. Oljan filtreras därefter innan den slutligen syresätts och tappas på flaskor eller dunkar. Allt för att för att se till att viktiga näringsämnen och beståndsdelar inte försvinner i processen och säkerställa högsta kvalitet. 

EMIN’s Linfröolja är en klar brun-röd vätska med en lättflytande, oljig konsistens. Viss grumlighet och färgskillnad kan förekomma, vilket är normalt och inte påverkar kvaliteten. Linfröoljan håller livsmedelskvalitet och kan användas av både djur och människor. 

Förpackningen ska bevaras mörkt och svalt för att oljans fräschhet och smak ska behållas. Se till att förpackningen är väl tillsluten när den inte används för att bevara oljans kvalitet över tid.

Linfröoljan är inte belagd med någon karenstid före tävling.

Dosering:

Häst: 20 ml per 200 kg kroppsvikt dagligen i fodret

Hund: 5 ml per 15 kg kroppsvikt dagligen i fodret

Innehåll: Linfröolja 99,8%, Antioxidanter 0,2%

Fettsyrasammansättning: Alfa-linolensyra (Omega 3) 60%, Linolsyra (Omega 6) 16%, Oleinsyra (Omega 9) 16%, Mättade fettsyror 8%

Emin

Emin är ett varumärke för hästtillskott och liniment som syftar till att stödja hästens hälsa och prestation. Emin har utvecklat en serie av högkvalitativa kosttillskott som är utformade för att möta hästens individuella behov och stödja hästens hälsa på ett naturligt sätt. De använder högkvalitativa ingredienser och tar hänsyn till de senaste forskningsresultaten inom hästnäring för att utveckla sina produkter.