Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästfoder från Granngården. Köp i butik och på granngården.se
Köpguide

Granngården Hästfoder

Dela

Vårt hästfoder tillverkas i Sverige av svenska råvaror så långt det är möjligt, utan tillsatser eller konserveringsmedel.

Våra rötter i det svenska lantbruket ger oss kunskap och erfarenheter som vi gärna delar med oss av. Ett hästfoder från Granngården är noga utvalt av oss för att du ska känna dig trygg i ditt val och få lite mer för pengarna. Genom att kontinuerligt utvärdera och testa vårt foder kan vi hålla oss i framkant av utvecklingen och därmed anpassa det efter dagens svenska grovfoder och våra hästars behov.

Granngårdens foderserie är uppdelad i:

 • Gröna familjen - Hästfoder för avels- och växande hästar

  För dig som tycker det en självklarhet att ge det bästa till fölston och unghästar är den gröna familjen Granngården PROTEIN ett bra val. Familjen är specialutvecklad med tanke på att ge de bästa förutsättningarna för att bygga upp muskulatur och skelett. Men den är även ett utmärkt komplement till dåligt musklade hästar som behöver bygga muskler och normalt står på ett blått eller rött foder.

 • Röda familjen - Hästfoder för högpresterande hästar

  För dig med en högpresterande tävlingshäst är den röda familjen, Granngården ELIT ett bra val. Högpresterande hästar har ett stort näringsbehov, såväl av energi och protein som vitaminer och mineraler. Du som ryttare vill vara säker på att fodret håller högsta kvalitet och dessutom kunna finjustera foderstaten beroende på träning och tävling.

  Näringsbehovet kan variera kraftigt efter intensitet och prestation och även efter hästars individuella förmåga att ta upp näringsämnen och omvandla dem till energi. Tävlingshästar reser ofta mycket och blir utsatta för fler miljöombyten, vilket ställer högre krav på att fodrets komponenter håller högsta kvalitet.

 • Granngården Betfiber Mash

  Betfiber Mash passar den normalpresterande hästen och kan även fodras till nöt, får och vilt. Betfiber Elit har högre halter av energi och fett, vilket passar tävlingshästar och hästar med dåligt hull. Våra betfiber-produkter kan användas ovanpå vilken foderstat som helst. Används de ihop med endast havre behöver du komplettera med mineralfoder. En annan bra sak är att våra Betfiber-produkter passar de hästar som uppvisar diabetes-symptom, då produkterna har så låg sockerhalt. har så låg sockerhalt.

  Tips! Tävling och transport får en häst att göra av med mer vätska än normalt. Ett bra tips är därför att använda sig av Betfiber Mash timmarna innan tävling. 

 • Fodertillskott

  Beroende på vad din häst behöver stärker olika typer av fodertillskott hästens immunförsvar och kroppsfunktioner. Det hjälper dig ge din häst de bästa förutsättningarna genom livets alla faser.

  Fodertillskott häst

 • Vitaminer & mineraler

  För hästar som utfodras med havre eller hästar som får stora grovfodermängder och inte behöver annat kraftfoder. Salt är till exempel en mineral som är livsviktigt för hästens vätskebalans och ska finnas tillgängligt för alla hästar.

  Mineraler för häst

  Vitaminer för häst