Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Så väljer du rätt hästfoder för tävlingshästen. Läs mer online på granngården.se
Guide

Foder till tävlingshästen

Dela

Alla ryttare vill att hästen ska prestera på topp under tävlingssäsongen och en viktig del i uppladdningen är att ge rätt foder. Här går vi igenom hur du ska tänka när du väljer hästfoder till tävlingshästen.

Tänk på detta när du väljer foder till tävlingshästen

 • Energi

  Tävlingshästen måste få i sig tillräckligt med energi så att inte muskeldepåerna utarmas. Hästen tar upp energi genom fibrer, kolhydrater och fettkällor.

 • Balans

  Hästen är bra på att omvandla fibrer till energi. Det är dock viktigt att inte överutfodra hästen under lågsäsong, vilker riskerar att hästen blir överviktig. Inför intensivare perioder behöver du anpassa och kombinera foder till tävlingshästen, så du kan justera energinivåerna och stötta med protein.
   

 • Vätska och salt

  Vätska och salt är ovärderligt för att en häst ska kunna prestera. Brist på något av det kan försämra prestationnen med 10–20 procent. När du reser med hästen behöver du säkerställa tillräckligt med vatten och salt genom till exempel mineraler eller saltsten. Ett annat bra sätt är att ge hästen ett blötlagt foder innan eller efter transport, till exempel Betfiber Mix eller Betfiber Elit som kan ges några timmar innan tävling och tillför vätska och fiberenergi.

 • Grovfoder

  Glöm inte grovfodret! Ett grovfoder av hög kvalitet utgör den viktigaste grundstommen i foderstaten.Se därför över ditt grovfoder.

Granngårdens foderfamilj

Vårt eget hästfoder från Granngården är uppdelat i tre foderfamiljer: blå, grön och röd. Alla tre familjer är anpassade efter svensk hästhållning och grovfoderkvalitet. Foderfamiljerna fungerar som vägledning för dig som hästägare och går självklart att kombinera.

 • Granngårdens elitfoder - flr den högpresterande hästen. Köp hästoder online på granngården.se

  RÖDA FAMILJEN

  Den röda ELIT-serien är utvecklat för den högpresterande och tävlande hästen. I den här kategorin har vi samlat hästfoder med högst energiinnehåll som passar hästar som tränar hårt och tar ut sig extra mycket vid flera tillfällen i veckan. Ett exempel på detta är trav- och galopphästar men även dressyr- och hopphästar som tävlar på hög nivå.

 • Gröna familjen hästfoder från Granngården - för den växande hästen. Kö hästfoder online på granngården.se

  GRÖNA FAMILJEN

  Vår gröna PROTEIN-serien har tagits fram för avels- och växande hästar som föl, unghästar och dräktiga fölston. Fodret passar också vuxna hästar som behöver kvalitetsprotein, mineraler och vitaminer för att bygga muskler. Protein är en mycket viktig byggsten framförallt för växande unghästar och stuterier med avelsverksamhet men är minst lika viktigt för den tränande hästens muskler.

 • Blå familjen hästfoder från Granngården - för den normalpresterande hästen. Köp hästfoder online på granngården.se

  BLÅ FAMILJEN

  Den blå ORGINAL-serien passar den normalpresterande hästen som tränas lätt till medelhårt och inte tävlar på hög nivå. Exempel på normalpresterande hästar är ridskolehästar och vuxna fritidshästar. Genom att kombinera olika produkter kan du enkelt anpassa foderstaten till hästarnas olika behov.

Granngårdens foderambassadörer

Jerry Riordan

Med en storseger vann Jerry Riordan och hästen Ringostarr Treb Elitloppet på Solvalla 2018. Extra stolta är vi såklart att Jerry och hästskötaren Heli väljer Granngårdens hästfoder. Idag står Ringostarr Treb på Protein Pellets 120 och Elit Pellets. "Det bästa fodret jag någonsin haft", sa Jerry redan 2016 och vi är glada över att få vara en del av framgångarna!

"Det bästa fodret jag någonsin haft"

Jerry Riordan

 Gabriella Tichelaar

Dressyrryttaren Gabriella Tichelaar har allt från dräktiga ston till tävlingshästar på hög nivå, vilket kräver olika sorters foder. Hennes tävlingshäst First Choice tränas mycket och är kräsen med maten. Till honom väljer Gabriella Elit Koncentrat tillsammans med Betfiber Elit.

"Det märks i ridningen när en häst får rätt foder"

Gabriella Tichelaar

Kelly Schild Berglind

Hoppryttaren Kelly Schild Berglind jobbar som beridare och instruktör på Vellinge ridcenter. På alla deras anläggningar får hästarna foder från Granngården, allt från ridskolehästar till tävlingshästar och unghästar. Det kräver foder med varierade sammansättningar som passar vare individ.

"Med rätt foder får hästen en bra hjälp på vägen"

Kelly Schild Berglind