Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Slicksten Granngården Universal 3x2kg

Art.nr:1179705

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Svensktillverkad slicksten av natursalt berikad med viktiga spårämnen som magnesium, zink och mangan. Godkänd för konventionell och ekologisk produktion.
  • Svensktillverkad
  • Hög stabilitet
  • Naturligt stensalt
  • Berikad med viktiga spårämnen som magnesium, zink, mangan, jod, selen och kobolt
  • Godkänd för konventionell och ekologisk produktion
  • Vikt: 3 x 2kg

Produktdetaljer

Salt är ett mycket viktigt näringsämne för djur, och ett av de ämnen som djuren klarar att reglera själva. Det finns ett varierande behov beroende på djurets utfodring, värme, aktivitet, naturlig grovfodervariation osv. Se därför till att djuren har tillgång till saltsten och vatten varje dag. Salt är viktigt för vätskebalansen, förhindrar uttorkning, stimulerar aptit, prestationsförmåga, produktion och avkastning. Salt och mineraler behövs i nästan alla kroppens funktioner, en brist mynnar direkt ut i nedsatt funktion.

Användning: Stenen får användas i livsmedelsproduktion. Råvaran, tillverkningen, spårbarhet och märkning är godkänd enligt Fodersäkerhetskraven för livsmedelsproduktion och certifierad enligt GMP+. Saltstenen får användas för alla djurslag i ekologiskt jordbruk enligt förordning (EG) 834/2007 och (EG) 889/2008 vilket är de villkor Krav sätter på salt som fodermedel.

Sammansättning: Natriumklorid, kalciumkarbonat och magnesiumklorid

Analytiska beståndsdelar

Salt (NaCl): 98,5%

Natrium: 38,5%

Zink: 300 mg/kg

Mangan: 200 mg/kg

Koppar: 80 mg/kg

Jod: 50 mg/kg

Selen: 20 mg/kg

Kobolt: 12 mg/kg

Vill du köpa Slicksten Granngården Universal 3x2kg på pall?

En pall består av 96 förpackningar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!