Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hönsgödsel

Hönsgödsel – ett allsidigt organiskt naturgödsel! Som kan användas till de flesta växter och odlingar i trädgården. Den naturliga gödslen kan både spridas som gödningsmedel i rabatter, gräsmattan, köksland och buskar och växter. Hos oss hittar du bland annat KRAV-märkt gödsel från Hasselfors.

Varför hönsgödsel?

 • Långtidsverkande och allsidigt gödsel, du kan till och med använda hönsgödsel i gräsmattan. Vi rekommenderar däremot att du i första hand använder gräsgödsel för gräsmattan då det innehåller speciellt utvalda näringsämnen för en grön och mossfri gräsmatta.
 • Enkel att sprida ut och blanda ner i jorden.
 • Löser snabbt upp sig om hönsgödseln ska användas för gödselvattning.
 • Organiskt gödsel - tryggt att odla ätliga växter.
 • Alla våra säckar och hinkars innehåll kommer från svenska hönor.

Tänk på detta när du gödslar

 • Mät upp ytan du ska gödsla och var noga med att läsa anvisningarna kring dosering av hönsgödsel.
 • Överdosera inte! Då riskerar du istället att bränna eller skada dina odlingar.
 • Gödseln bör myllas ner i jorden, alternativt spridas innan regn eller rejäl bevattning. Detta för att vatten löser upp pelletsen eller granulatet så näringen tar sig ner till växtrötterna. Dessutom undviker du på detta sätt förlust av kväve.
 • Hönsgödsel kan lukta lite när den precis är utspridd och fuktig, lukten försvinner på ett par dagar.

Hur gödslar vi bäst för olika växter?

Köksträdgården och rabatter: Använd 1-3dl / kvadratmeter som myllas ner innan du planterar eller sår. Den högre doseringen till de mest näringskrävande t.ex. gurkor, tomat och kål. Kan kompletteringsgödslas under sommaren med 1-2dl / kvadratmeter.

Buskar och träd: Använd ca 1dl för en buske eller upp till 5dl för ett stort träd. Sprid ut gödseln på marken runt trädet. Tänk att hela ytan som lövverket täcker har trädrötter nere i marken. i utkanten finns de rötter med mest näringsupptag. Att gödsla precis innan knoppsprickning ger bäst effekt.

Gräsmattan: 2dl/kvadratmeter på våret när gräset börjat grönska. Kan kompletteras under säsongen. Var noga med att sprida ut gödslet noggrant så du inte får brännskador på gräsmattan.

Sommarblommor i krukor, i växthuset och liknande: Här kan du tillverka ditt egna gödselvatten som är mycket effektivt! Blanda ut 5 dl hönsgödsel i 10 liter vatten, låt stå i några timmar, rör om ordentligt och vattna med. Perfekt för de växterna med en begränsad jordvolym som kräver mycket näring under säsongen.

Hönsgödsel är alltså en flexibel och mångsidig näring för din trädgård. För att uppnå optimalt resultat använd det före knoppsprickning. Se till att mylla ner gödseln för att ge rätt näring till stora träd.

Kom ihåg: Det är mest effektivt att applicera gödseln vid utkanten av växternas grenverk för att säkerställa bästa täckning och näringsupptag. Genom att applicera gödseln vid utkanten av växternas grenverk fördelas näringsämnena jämnare runt växtens rotsystem.

Använd det före sådd eller plantering, i hela trädgården och till krukväxter, grönsaker och växter med högt näringsbehov.

Hönsgödsel i Pellets-form

I vårt sortiment hittar du pelleterad hönsgödsel. Fördelen med hönsgödsel i pellets-form är att den är snabbverkande, lätt att hantera, dosera och sprida. Färskare former är starkare och lättare att råka överdosera, så torkade varianter som pellets eller granulat är att föredra.

Använder du inte allt i påsen på samma gång förslut den ordentligt och förvara torrt. Tänk på att möss gillar produkten och gnager gärna sönder påsarna -så en försluten hink eller burk är att föredra.

Köp hönsgödsel online och i butik

Utforska vårt sortiment av högkvalitativ hönsgödsel för att ge din trädgård den näring den behöver för frodig tillväxt och hälsosamma växter. Med Granngårdens hönsgödsel kan du skapa en frisk och blomstrande trädgårdsmiljö.

Kategori & Filter
  • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1