Gå till huvudinnehållet

Hönsgödsel

Hönsgödsel är ett allsidigt organiskt naturgödsel som kan användas till de flesta växter och odlingar i trädgården. Den naturliga gödslen kan både spridas som gödningsmedel i rabatter, gräsmattan, köksland och buskar och växter. Hos oss hittar du bland annat KRAV-märkt gödsel från Hasselfors.

Varför hönsgödsel?

 • Långtidsverkande och allsidigt gödsel, du kan till och med använda hönsgödsel i gräsmattan. Vi rekommenderar däremot att du i första hand använder gräsgödsel för gräsmattan då det innehåller speciellt utvalda näringsämnen för en grön och mossfri gräsmatta.
 • Enkel att sprida ut och blanda ner i jorden.
 • Löser snabbt upp sig om hönsgödseln ska användas för gödselvattning.
 • Organiskt gödsel - tryggt att odla ätliga växter.
 • Alla våra säckar och hinkars innehåll kommer från svenska hönor.

Tänk på detta när du gödslar

 • Mät upp ytan du ska gödsla och var noga med att läsa anvisningarna kring dosering av hönsgödsel.
 • Överdosera inte! Då riskerar du istället att bränna eller skada dina odlingar.
 • Gödseln bör myllas ner i jorden, alternativt spridas innan regn eller rejäl bevattning. Detta för att vatten löser upp pelletsen eller granulatet så näringen tar sig ner till växtrötterna. Dessutom undviker du på detta sätt förlust av kväve.
 • Hönsgödsel kan lukta lite när den precis är utspridd och fuktig, lukten försvinner på ett par dagar.

Hur gödslar vi bäst för olika växter?

Köksträdgården och rabatter: Använd 1-3dl / kvadratmeter som myllas ner innan du planterar eller sår. Den högre doseringen till de mest näringskrävande t.ex. gurkor, tomat och kål. Kan kompletteringsgödslas under sommaren med 1-2dl / kvadratmeter.

Buskar och träd: Använd ca 1dl för en buske eller upp till 5dl för ett stort träd. Sprid ut gödseln på marken runt trädet. Tänk att hela ytan som lövverket täcker har trädrötter nere i marken. i utkanten finns de rötter med mest näringsupptag. Att gödsla precis innan knoppsprickning ger bäst effekt.

Gräsmattan: 2dl / kvadratmeter på våret när gräset börjat grönska. Kan kompletteras under säsongen. Var noga med att sprida ut gödslet noggrant så du inte får brännskador på gräsmattan.

Sommarblommor i krukor, i växthuset och liknande: Här kan du tillverka ditt egna gödselvatten som är mycket effektivt! Blanda ut 5dl hönsgödsel i 10liter vatten, låt stå i några timmar, rör om ordentligt och vattna med. Perfekt för de växterna med en begränsad jordvolym som kräver mycket näring under säsongen.

Hönsgödsel pellets, komposterad och torkad

I vårt sortiment hittar du både torkad hönsgödsel som komposterats och pelleterad hönsgödsel. Fördelen med pelleterad är att det är snabbverkande och lätt att hantera, dosera och sprida. Färskare former är starkare och lättare att råka överdosera, så torkade varianter som pellets eller granulat är att föredra.

Använder du inte allt i påsen på samma gång förslut den ordentligt och förvara torrt. Tänk på att möss gillar produkten och gnager gärna sönder påsarna -så en försluten hink eller burk är att föredra.

Köp gödsel online och i butik

Välkommen att köpa hönsgödsel online eller direkt i någon av våra butiker. Tveka inte om att be oss om hjälp om du har frågor, vi på Granngårdens finns tillgängliga både i butik och via vår kundtjänst

Kategori & Filter
  • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier