Gå till huvudinnehållet

Hönsgödsel

Hönsgödsel är ett allsidigt organiskt naturgödsel som kan användas till de flesta odlingar i trädgården.

Det kan både spridas som gödningsmedel i rabatter, gräsmattan, köksland och buskar och växter. Hos oss hittar du bland annat KRAV-märkt gödsel från Hasselfors.

Varför hönsgödsel?

  • Långtidsverkande och allsidigt gödsel, du kan till och med använda hönsgödsel i gräsmattan. Vi rekommenderar däremot att du i första hand använder gräsgödsel för gräsmattan då det innehåller speciellt utvalda näringsämnen för en grön och mossfri gräsmatta.

  • Enkel att sprida ut och löser snabbt upp sig

  • Organiskt gödsel - tryggt att odla ätliga växter. Alla våra säckar och hinkar kommer från svenska hönor.

Tänk på detta när du gödslar

  • Mät upp ytan du ska gödsla och var noga med att läsa anvisningarna kring dosering av hönsgödsel. Det är viktigt för att inte överdosera, då riskerar du istället att bränna eller skada dina odlingar.

  • Gödseln bör myllas ner i jorden, alternativt spridas innan regn eller rejäl bevattning. Detta för att vatten löser upp pelletsen eller granulatet så näringen tar sig ner till växtrötterna. Dessutom undviker du på detta sätt förlust av kväve.

Hönsgödsel pellets, komposterad och torkad

I vårt sortiment hittar du både torkad hönsgödsel som komposterats och pelleterad hönsgödsel. Fördelen med pelleterad är att det är snabbverkande och lätt att hantera och sprida. Färskare former är starkare och lättare att råka överdosera, så torkade varianter som pellets eller granulat är att föredra.

Köp gödsel online och i butik

Välkommen att köpa hönsgödsel online eller direkt i någon av våra butiker. Tveka inte om att be oss om hjälp om du har frågor, vi på Granngårdens finns tillgängliga både i butik och via vår kundtjänst

3 produkter

Visar sida 1 av 1