Gå till huvudinnehållet

Specialgödsel

Inom specialgödsel hittar vi lite extra till de som just kräver lite extra för att ge en riklig blomning, en rejäl tillväxt eller en stor skörd.

Hur ska jag gödsla Rhonodendron, Azalea och blåbär?

De mår bra av att gödslas på våren och det finns särskilt anpassat rhododendrongödsel som inte höjer pH-värdet i jorden.

Du kan även använda annan fullgödning som kogödsel men undvik definitivt sorter som innehåller kalk och då höjer jordens pH-värde.

Blåbär och amerikanska blåbär mår också bra av att gödslas som surjordsväxter.

Rosgödsel

En klassiker är våra rosor som kräver rosgödsel -mycket näring för att ge oss en riklig och lång blomning. En bra gödning krävs även för att de ska kunna återhämta sig och vara i bra skick över vintern och inför den nya säsongen.

Potatisgödsel

Vi kan också nämna potatisgödsel. Ofta talas det om potatis att de bara ger och ger en fin skörd utan varken vatten eller gödsel, och även om det kan lyckas ibland ger god omvårdnad och rätt näring garanterat en bättre skörd.

Fruktgödsel och bärgödsel

För trädgårdslandet har vi frukt och bärgödsel som ger en mycket fin effekt för skörden och traditionella medel som benmjöl och blodmjöl. Vi har givetvis helt vegetabiliska gödningsmedel i vårt stora sortiment för de som föredrar det.

Växtnäring för de extra krävande -Låt Rosor, potatis och rhododendron frodas!

Köp den specialgödsel som passar bäst för dina växter och odlingar på granngården.se eller i våra butiker.

Kategori & Filter
    • Populära
9 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier