Gå till huvudinnehållet
⚠ TILLFÄLLIGT SLUT - På grund av råvarubrist hos leverantören kan vi för tillfället inte sälja produkten.

Kalciumklorid CC Road 1000kg (Hemleverans)

Art.nr:1165540

Kalciumklorid CC Road är en 77 % aktiv substans som används för dammbindning och frusna underlag. För större volymer kontakta oss gärna på 0771 - 222 444.
  • 77 % aktiv substans
  • För dammbindning och frusna underlag
  • För ridbanor och ridhus

Produktdetaljer

Egenskaper för Kalciumklorid CC Road 
Bind dammet med CC Road som är Nordens mest använda dammbindningsmedel för grusvägar! Kalciumklorid CC Road är en 77 % aktiv substans som används för dammbindning och frusna underlag. Passar utmärkt till grusvägar, gårdsplaner, parkeringsplatser, ridbanor, grustäkter, gruvor och liknande.

  • Du sparar både tid och vatten.
  • Banan dammar inte.
  • Luften blir renare både för häst och ryttare.
  • Fungerar lika bra på underlag utomhus som i ridhuset.
  • Bättre visibilitet både för de tävlande och åskådarna. 
  • Din paddock blir ridbar året runt. 

Dosering för spridning i ridhus och på ridbanor vid dammbindning
CC Road flingor sprids enkelt på ridbanan med hjälp av en gödningsspridare eller en rotationsspridare. Det går åt cirka 0,5 kg flingor per m2. Börja med att förbereda underlaget och mjuka upp ytan. Sprid därefter vatten och avsluta med att sprida CC road flingorna som blandas ner i underlaget. Bäst resultat får du om du har möjlighet att låta CC Road verka över natten.

Som lösning går det åt cirka 1 liter per m2. Blandar du en 25 kilos-säck flingor med 30 liter vatten räcker det till cirka 50 m2.

Dosering för frusna ridbanor vintertid 
För att kunna rida på ridbanor som frusit sprider man CCroad. Saltet smälter is och snö och gör underlaget mjukt igen. Lämplig dosering är 0,5 kg flingor per m2. Observera att det är viktigt att underlaget inte är genomblött vid förebyggande behandling.

Kalciumklorid CC Road erbjuds som 77% flinga och finns i 25 kg säckar på pall eller som storsäckar om 1000 kg. 

Volym
1000 kg

Vid köp av helpall krävs lossningshjälp
Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Fraktpåslag
Notera att en extra fraktkostnad tillkommer för denna produkt pga storlek och/eller tyngd. Fraktpåslag gäller även om gränsen för fri frakt är uppnådd. Din totala fraktkostnad räknas ut i kassan.

CC Road

Tetra Chemicals Europe som tillverkar CC Road är den största tillverkaren av Calciumklorid produkter i Europa.  En väl beprövad, effektiv, säker och trygg produkt som minskar dammpartiklar i luften när vägarna eller ridbanorna används.