Gå till huvudinnehållet

Kalciumklorid CC Road 25kg

Art.nr:1010843

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Kalciumklorid CC Road är en 77 % aktiv substans för dammbindning och frusna underlag. Passar utmärkt att använda på till exempel ridbanor och i ridhus.   
  • 77 % aktiv substans
  • För dammbindning och frusna underlag
  • För ridbanor och ridhus

Produktdetaljer

Butikspriser kan avvika beroende på region. Vid köp online tillkommer frakt.

Användning av CC Road dammbindning

Bind dammet med CC Road som är Nordens mest använda dammbindningsmedel för grusvägar! Genom att använda CC Road dammbindning blir vägarna säkrare och behagligare att köra på samtidigt som kostnader för vägunderhåll minskar. Kalciumklorid CC Road kan även användas som dammbindning till gårdsplaner, parkeringsplatser, ridbanor, tennisbanor och grustäkter med mera. CC Road smälter snö ner till -40° C och det blir bäst effekt direkt efter tjällossning.

Fördelen med CC roads kalciumklorid är att det säljs i högre aktiv substans än andra produkter, samt att kalcium binder starkare till fukten och därmed till dammet.

CC Road erbjuds som 77 % flingor och doseringsrekommendationer för grusvägar är 0,2 kg/m2. 

Dosering för spridning i ridhus och på ridbanor vid dammbindning

CC Road flingor sprids enkelt på ridbanan med hjälp av en gödningsspridare eller en rotationsspridare. Det går åt cirka 0,5 kg flingor per m2. Börja med att förbereda underlaget och mjuka upp ytan. Sprid därefter vatten och avsluta med att sprida CC road flingorna som blandas ner i underlaget. Bäst resultat får du om du har möjlighet att låta CC Road verka över natten.

Som lösning går det åt cirka 1 liter per m2. Blandar du en 25 kilos-säck flingor med 30 liter vatten räcker det till cirka 50 m2.

Dosering för frusna ridbanor vintertid

För att kunna rida på ridbanor som frusit sprider man CCroad. Saltet smälter is och snö och gör underlaget mjukt igen. Lämplig dosering är 0,5 kg flingor per m2. Observera att det är viktigt att underlaget inte är genomblött vid förebyggande behandling.

Volym

25 kg / 42 säckar per pall.

Vid köp av helpall krävs lossningshjälp

Vid leverans av helpall av denna artikel krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

CC Road

Tetra Chemicals Europe som tillverkar CC Road är den största tillverkaren av Calciumklorid produkter i Europa.  En väl beprövad, effektiv, säker och trygg produkt som minskar dammpartiklar i luften när vägarna eller ridbanorna används.