Gå till huvudinnehållet

Dammbindning

Torra grusvägar, ridhus och gårdsplaner kan orsaka stora problem i form av damm vid belastning och vind. De bästa metoderna för dammbindning är att använda sig av olika typer av effektiva vägsalt som motverkar damm tack vare bindande egenskaper.

Dammbindade produkter som Magnesiumklorid och Kalciumklorid binder de minsta partiklarna till markytan. Det leder till säkrare och trevligare vägar att köra, rida och springa på samtidigt som underhållet av vägarna blir betydligt mindre omfattande.

Magnesiumklorid för dammigt ridhus

Har du problem med damm i ridhuset eller ridbanan? För dammbindning av ridbanor är Magnesiumklorid bäst lämpad då den är mildare än andra vägsalt, vilket gör den skonsammare för djur och människor, hovar, tassar och skor. Det är just därför saltet rekommenderas till ridhus, paddock och ridbana. Magnesiumkloriden är en naturprodukt framställd av solenergi, med 47% aktiv substans. Saltet behöver inte vattnas efter spridning, vilket gör det smidig att använda. Det fungerar även bra på frusna underlag och smälter snö ner till -15 grader.

I Granngårdens sortiment kan du köpa Magnesiumklorid med hemleverans i säck på 25 kg samt på helpall med 40 säckar till extra bra storköpspris. Vi erbjuder även sotsäckar om 1000 kg.

Dammbindning av grusvägar - välj Kalciumklorid

För dig som har problem med dammiga vägar rekommenderas vägsaltet Kalciumklorid, Nordens mest använda medel för dammbindning av grusvägar. CC Road Kalciumklorid är optimal för just vägar och innehåller 77% aktiv substans. CC Road är lämplig för även frusna underlag och smälter snö ner till -40 grader. Andra fördelar med produkten är att Kalcium binder till fukt och därmed damm snabbare, och har högre aktiv substans än andra produkter.

För bäst effekt bör du använda Kalsiumkloriden efter att tjälen i marken släppt. Tänk också på att en grusväg alltid ska behandlas efter hyvling och helst spridas direkt efter regn alt. vattning (dock ej vid ihållande regn). I Granngårdens sortiment kan du köpa säckar om 25 kg eller beställa CC Road på helpall om 42 säckar, med hemleverans direkt hem till dörren. Vi erbjuder även storsäckar på 1000 kg.

Slipp bära tunga söckar salt och köp produkter för dammbindning online på granngårdens.se med hemleverans direkt hem till dörren!

5 produkter

Visar sida 1 av 1