Gå till huvudinnehållet
Batteridriven gräsklippare på Granngården
Köpguide

Därför ska du välja en batteridriven gräsklippare

Dela

Från att bensindrivna gräsklippare dominerat marknaden håller den batteridrivna gräsklipparen idag på att köra om. Förutom att den kommit att bli vår bästa kompis för trädgårdsskötsel är den dessutom ett snällare alternativ för miljön! Här listar vi de främsta anledningarna till att gå från bensin till batteri!

 • Kvinna klipper gräsmattan med batteridriven gräsklippare

  Varför batteridriven gräsklippare?

  Det finns många anledningar till att välja en batteridriven gräsklippare idag. Både dess prestanda och effekt ger de bensindrivna alternativen en tuff match. Dessutom slipper du tänka på hörselkåpor, bensin och närhet till eluttag. Den batteridrivna gräsklipparen är det moderna, lätthanterliga och luktfria valet. Den passar helt enkelt de flesta. Framförallt är den ett utmärkt val för dig som har en mindre till normalstor gräsmatta i villaområde. Känner du dig ovan vid att hantera en gräsklippare är den batteridrivna också ett enklare alternativ. Dessutom kan batterierna användas till flera verktyg, vilket gör trädgårdsskötseln smidig.

Topp 5: Det bästa med batteridriven gräsklippare

 • Den är sladdfri – du slipper tänka på eluttag eller riskera att köra över sladden. Dessutom kan du röra dig flexibelt över hela din tomt.
 • Gräsklipparen är tyst – batteriklipparen har, till skillnad från den bensindrivna, låg ljudnivå. Det gör att du slipper störa grannar eller väcka tonårsbarnen.
 • Det är ett bra miljöalternativ – till skillnad från en bullrig bensinklippare som ger ut avgaser är gräsklippare med litiumbatterier betydligt snällare mot miljön.
 • Den är lätt att använda, starta och förvara.
 • Gräsklipparen är billig i drift – du slipper onödigt underhåll och dessutom inköp av bensin.

Våra batteridrivna system

I Granngårdens sortiment har vi tre olika batterisystem:

 • Stiga EPOWER

  Stiga tar ett nytt helhetsgrepp och satsar full ut på sitt 48V-batteri. Systemet kallas E-power och serierna som dessa batterier passar till heter 500, 700 och 900.

 • Ryobi One+

  One+ är Ryobis väletablerade 18V-system med en massa trädgårdsmaskiner men även erktyg. Utöver 18V har även Ryobi ett 36V-system de kallar Max Power.

 • Stihl

  Stihl jobbar med flera olika batterisystem för att erbjuda något för alla behov. Därför finns maskiner både för den mindre trädgården samt för stora gräsytor.

Stihls batterisystem:

 • Kvinna klipper gräset med batteridriven gräsklippare

  För radhustomten eller den lilla trädgården

  AI har ett inbyggt 18V-system med laddkabel likt en mobiltelefon. Batteriet kan inte bytas.

  AS passar för mindre maskiner med 10,8V-batteri.

 • Gräsklippare för villaträdgård

  För villatomten

  AK är för maskiner med 36V-system anpassade för dig med tomt på 800-1200 kvm.

   

 • Gräsklippare till stor gräsmatta

  För stora gräsmattor

  AP är ett kraftiga 36V-system med stort batteri som passar utmärkt till större ytor.