vilsvinsstangsel-granngarden-hero-1140x400-2018.png

Vildsvinsstängsel
- Guide -

Problem med vildsvin?

Vildsvinen ökar kraftigt i landet och finns snart i hela södra Sverige. I deras spår dyker det också upp en hel del problem som kan undvikas med ett bra stängsel.

Oönskade besök blir allt vanligare och skadorna efter besöken är både kostsamma och ibland helt omöjliga att återställa.

Ett bra vildsvinsstängsel är ofta den bästa metoden för att hålla djuren borta. Att stänga av möjligheten för vildsvinen att ta sig in på ett område gör du lättast genom att sätta upp ett elstängsel.

Stängsel vildsvin >

Höjd på stängslet

Då vildsvin är ganska obenägna att hoppa så behöver man inte sätta stängsel som är speciellt höga, låt istället den understa tråden sitta lågt. 

Har du problem med vidlsin är elstängsel den bästa stängselinvesteringen. Svinen är känsliga för stötar så av den anledningen behövs inte starka elstängselaggregat, däremot har de en benägenhet att böka upp jord på den nedersta tråden och därför rekommenderar vi ändå minst 5 Joule.

Då den nedersta tråden rekommenderas sitta lågt så får man även problem med gräs och växtlighet som tar kraft ur stängslet. Även detta gör att det är lämpligt att använda sig av ett starkt elaggregat som hjälper till att hålla undervegetationen borta.

Ett annat sätt att förhindra vildsvinen att böka upp jord på trådarna är att placera stängselstolpen i en vinkel mot djuren. Tänk också på att förankra ditt stängsel 30-50 cm ner i jorden en bra bit bort från dina grödor eller annat du vill skydda. 

Hitta alla produkter för ditt vildsvinsstängsel online på granngården.se eller i någon av våra butiker

"Inte en gris. Produkterna fungerar utmärkt! Vi är mycket nöjda!"

- Per Simonsson Klubbchef A6 GK

Tips när du sätter vildsvinsstängsel

 •  Vildsvin är inga djur som direkt hoppar över stängsel så du kan med fördel låta understa tråden sitta lågt.
 •  Djuren är känsliga för stötar och du behöver av den anledningen inte välja det kraftigaste aggregatet. Dock bökar de ofta upp jord på understa tråden,så därför bör du ändå välja ett elstängselaggregat över 5 Joule.
   
 • För att ytteligare undvika att vildsvinen bökar upp jord på tråden är det bra att placera stängselstolpen i vinkel mot djuren. Välj också kraftiga stolpar i hörnen, gärna Octowoods tryckimpregnerade trästolpar.
   
 •  Vi rekommenderar att du använder highteniseltrådar som har bra ledningsförmåga och dessutom bränner av gräs och växtighet under stängslet, så du själv slipper röja lika mycket.

Vi rekommenderar att du använder:

Bra stängseltillbehör:

 • Åskskydd
 • Stängselklubba
 • Vinda för järntråd
 • Trådspännare
 • Varningsskylt
 • Skarvlås
Stängseltillbehör >