Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Specialjord

Specialjord – för optimal tillväxt och hälsa för dina växter! Hitta den perfekta jorden för dina örter, grönsaker, citrusfrukter eller orkidéer hos oss. Vårt sortiment av specialjord är noggrant utvalt för att ge dina växter de bästa förutsättningarna att trivas och blomstra.

När du odlar är det avgörande att använda jord av hög kvalitet. De flesta växter trivs bäst i väldränerad jord som behåller näringen väl och främjar bra cirkulation runt rötterna. För frösådd i kruka eller när du tar sticklingar finns flera alternativ, inklusive rotningskuber i olika material och torvbriketter.

Unik jord för sådd och plantering

Vid sådd är det bäst att använda en näringsfattig och väldränerad jord, vanligtvis kallad såjord. Den har alla nödvändiga egenskaper för att främja sund rotutveckling utan att riskera röta, vilket kan uppstå om jorden är för kompakt och håller för mycket vatten. För nybildade rötter behövs ingen näring i början, och för mycket näringsrik jord kan faktiskt skada växten.

När du omplanterar är valet av jord lika viktigt. Det är viktigt att välja en jord som passar dina växters behov och överväga deras naturliga växtmiljö.

Specialjord för optimal växtvård!

Jorden kallar! Välj och vraka! Hos Granngården hittar du jord för olika behov. Här är ett urval av specialjordar 👇👇

Örtjord & Grönsaksjord: Denna jord är berikad med extra näring för att främja en hälsosam tillväxt av örter och grönsaker. Den är väldränerad för att undvika vattenstagnation och ger optimala förhållanden för rotutveckling och smakfulla skördar.

Citrusjord Medelhavsjord: En specialjord utformad för att efterlikna de soliga och väldränerade förhållandena i Medelhavsregionen. Den är rik på näringsämnen och har en pH-nivå som passar citrusväxter och andra medelhavsväxter, vilket främjar hälsosam tillväxt och fruktbildning.

U-jord: Passar växter som trivs i sura förhållanden, såsom rhododendron, azaleor och andra surjordsväxter. En extra kraftig jord som är speciellt framtagen för plantering i urnor, amplar och balkonglådor. Där växterna har en begränsad jordvolym samtidigt som de har en rejäl växtkraft och då kräver mycket näring.

Tomat- och Chilijord: En jord optimerad för att möta de specifika näringsbehoven hos tomater och andra solitära grönsaker (grönsakssorter som odlas enskilt eller i små grupper). Den innehåller extra kalcium och andra näringsämnen för att stödja en stark tillväxt, blomning och fruktbildning.

Orkidéjord: En luftig och väldränerad jordblandning som efterliknar de naturliga förhållandena där orkidéer växer i det vilda. Den är sammansatt för att tillgodose orkidéernas behov av fuktighet, luftighet och stabilitet för sina rötter.

Rosjord: Passar bra till nyplantering av alla sorters rosor men även Klematis. Rosjord är rik på mull och innehåller lera och naturgödsel.

Jord, jord, jord! Det finns mera. Såklart! Kolla in vårt fina utbud av kvalitativ planteringsjord.

Älskade citrusväxter

Lite extra växtnyttigt om just jord till citrusväxter. Låt medelhavet slå rot i din trädgård!

Specialjorden för citrusväxter har ett lågt pH-värde och en strukturstabil, lättdränerad jord med grövre struktur som ger optimala förhållanden för citrusplantorna. Vid omplantering på våren, innan tillväxtsäsongen, är det viktigt att använda denna jord för att säkerställa att växterna behåller sin mörkgröna och friska färg.

Med extra näring i jorden tar citrusplantorna inte skada av omplanteringen och kan stå stadigt även när de bär frukter. Det rekommenderas att omplantera vartannat år för att bevara optimala tillväxtförhållanden och säkerställa att bladen håller sig friska. Rötterna bör planteras ner 50 cm djupt för att säkerställa tillräckligt med utrymme och stöd.

Köp specialjord hos Granngården

Hos Granngården hittar du ett brett utbud av specialjordar som passar olika växtbehov. Välj mellan jord för örter, grönsaker, citrusväxter, surjordsväxter, tomater och orkidéer för att ge dina växter de bästa förutsättningarna att trivas.

Kategori & Filter
    • Populära
15 produkter

Visar sida 1 av 1