Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Gör egna talgbollar - hitta recept på granngården.se
Guide

Gör egna talgbollar – recept

Dela

Talgbollar är otroligt populärt bland småfåglarna som inte har det helt lätt att hitta mat under vinterhalvåret. Gör egna talgbollar – de fungerar alldeles utmärkt att servera i många minusgrader!

Talgbollar är en naturprodukt och delikatess för många småfåglar. Under kalla vintrar gör småfåglarna av med mycket energi för att hålla värmen och då utgör talgbollar en viktig näringskälla bestående av feta fröblandningar inbakade i talg eller vegetabiliskt fett. Dessutom är det riktigt enkelt att göra egna talgbollar hemma.

  • Talgbollar Ingredienser

    Recept på Talgbollar

    Du behöver:

    Värm upp kokosfett och osaltat smör (eller ister) i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda det smälta fettet med fröblandningen. Låt svalna och forma till runda talgbollar. När talgbollarna stelnat gör du en snörögla att hänga upp talgbollarna med. Klart!

    Tips! Istället för att göra bollar av smeten kan du använda pepparkaksformar med fina motiv.

Handla talgbollar på Granngården

Vill du hellre köpa färdiga talgbollar att bjuda småfåglarna på? Talgbollar man köper i butik kan ibland ha ett nät som är viktigt att plocka bort då fåglarna riskerar att fastna i nätet. Köp talgbollar utan nät – perfekt när du bakar talgbollarna alldeles själv – för att förbruka mindre plast.

Använd med fördel en talgbollshållare som du fyller med talgbollar och hänger upp i trädgården – de skyddar bollarna från väta och regn samtidigt som de håller din trädgård fri från fågelmatrester som kan dra till sig skadedjur.