Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Säkerhetsvästar

Säkerhet och skydd är av yttersta vikt när det kommer till ridning, särskilt när det handlar om våra unga ryttare. Granngården det du behöver för att säkerställa en trygg och skyddad ridupplevelse för hela familjen. Ridning är en fantastisk ungdomssport i Sverige, men den innebär även en viss risk. Oavsett om man är barn, nybörjare eller erfaren ryttare, är det inte ovanligt att hamna på marken. För att minska skaderisken vid fall är en säkerhetsväst en ovärderlig följeslagare. Den fungerar som en skyddande sköld för ryggen, bröstet, revbenen och de inre organen, och kan ge ett avgörande skydd vid oväntade händelser.

En säkerhetsväst är till för att skydda dig som ryttare om olyckan skulle vara framme. Numera är det också ett krav för ryttare under 18 år att godkänd säkerhetsväst under hopptävling och fälttävlans terrängprov. En tävlingsgodkänt säkerhetsväst ska enligt lag vara CE-märkt och inneha nivå 3 med beteckningen EN 13158. Hos Granngården hittar du säkerhetsvästar för barn och vuxna från bland annat Racesafe och Hansbo Sport som självklart är CE-märkta och godkända enligt de senaste kraven EN1384, EN 13158 och BETA 2009 level 3.

Säkerhetsvästar för barn och vuxna

Ridning är en av de största ungdomsidrotter vi har i Sverige men också en av de mest skadedrabbade. Att trilla av hästen är något som de flesta är med om under sin ryttarkarriär, inte minst barn och andra nybörjare. Skulle olyckan vara framme hjälper en säkerhetsväst till att skydda rygg, bröst, revben och inre organ från fallet. Hos Granngården har vi bland annat justerbara säkerhetsvästar i barnstorlekar och vuxenstorlekar med godkända lagkrav och skön passform. Vi erbjuder alltid säkerhetsvästar med hög kvalitet från noga utvalda varumärken. Tänk också på att inte köpa en väst för barn att växa i, en säkerhetsväst måste sitta bra för att skydda på rätt sätt.

Granngården har ett brett sortiment av säkerhetsvästar, inklusive modeller som är speciellt utformade för barn i olika åldrar samt vuxna. Våra västar uppfyller de godkända lagkraven och erbjuder en bekväm passform som både skyddar och ger rörelsefrihet. Vi har noggrant valt ut varumärken som prioriterar hög kvalitet och pålitlighet för att du ska kunna känna dig trygg på och vid sidan av hästryggen.

När du ska köpa säkerhetsväst

När det är dags att välja en säkerhetsväst är det viktigt att fokusera på kvalitet och passform. En godkänd säkerhetsväst är en investering i din och ditt barns säkerhet och välbefinnande. Den är utformad för att ge optimalt skydd vid olika typer av fall, inklusive situationer som hoppning eller fälttävlan. Dessutom erbjuder den skydd mot eventuella slag och sparkar från hästen samt risker på marken.

För att säkerställa att din säkerhetsväst ger den bästa möjliga skyddsnivån är det avgörande att den sitter rätt. Tänk på att en säkerhetsväst inte bör vara för stor med tanke på att den ska erbjuda fullständig täckning och skydd. Investera i en väst med rätt storlek som säkerställer att både du och ditt barn kan njuta av ridningen med ökad säkerhet och självförtroende.

Vårt mål på Granngården är att erbjuda säkerhetsvästar av högsta kvalitet som ger maximalt skydd och samtidigt är bekväma att bära. Utforska vårt sortiment och låt oss hjälpa dig att välja den perfekta säkerhetsvästen för att göra din ridupplevelse så säker och positiv som möjligt.

Tänk på detta när du ska köpa säkerhetsväst:

  • Säkerhetsvästen ska sitta nära kroppen och får inte vara för kort framtill. Framstycket ska täcka både inre organ, bröst, revben och nyckelben med ungefär 3 cm marginal ner från lägsta revben.
  • Bakstycket ska täcka hela ryggraden och sluta strax över svanskotan. Den får däremot inte vara så lång att den trycks upp i nacken under ridning.
  • En säkerhetsväst ska inte köpas för att växa i. För att den ska skydda dig som ryttare behöver den sitta korrekt alltid, och behöver därför uppdateras i takt med att du eller ditt barn växer.
  • Ridvästen bör ha högsta säkerhetsnivå 3 och vara CE-märkt enligt de senaste kraven från BETA för att ungdomar under 18 år ska kunna tävla i hoppning och fälttävlans terrängprov.
  • Prova din väst både ståendes och sittandes för att säkerhetsställa att den sitter bekvämt och följer riktlinjerna. Tänk också på att det tar ett tag att vänja sig vid västen, den mjukas upp under användning med hjälp av kroppsvärme och rörelse.
  • Kom ihåg att se till att du även har en godkänd ridhjälm som uppfyller CE-normer och EU:s tuffa krav på ridhjälmar enligt VG1.

Köp säkerhetsväst online på granngården.se med fri hemleverans eller besök någon av våra butiker!

Kategori & Filter
    • Populära
6 produkter

Visar sida 1 av 1