Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Ridspö & Sporrar

Som ett komplement till övrig ridutrustning kan du ibland behöva extra pådrivare som hjälper din häst under din ridlektion eller ridtur. Då kommer sporrar eller ridspö till nytta då de fungerar som hjälpmedel när du vill förfina hjälperna eller få snabbare kommunikation med din häst.

Ett ridspö är inte avsett för bestraffning av hästar som många utanför hästvärlden verkar tro utan är enbart gjort för att förbättra kommunikationen mellan häst och ryttare. I enstaka fall kan det användas som en tillrättavisning men då är det för att undvika farliga situationer som kan uppstå till exempel om man rider in unghästar eller liknande. Ridspö och sporrar bör enbart användas av erfarna ryttare eller under uppsikt av erfaren ridlärare som till exempel på ridskolan.

Sporrar används för att kunna använda skänkeln på ett snabbt och effektivt sätt samt för att "väcka" hästar som kanske är åt det latare hållet. Då är sporren ett bra hjälpmedel så att ryttaren slipper "mala" med skänkeln och istället få en skänkeldöv häst.

Här hittar du alla sporrar och ridspön du behöver till hästen

Hos oss på Granngården har vi alla sorters ridspön som till exempel: dressyrspö, allroundspö, hoppspö (max 65 cm långt), dressyrspö med bling eller strass och även longerspön till longering. Vi har ridspön från välkända varumärken som till exempel Fleck, Jacson och BR. Vi har även sporrar och sporremmar från BR.

Köp ridspön eller sporrar här!

Köp det du behöver hos någon av Granngårdens över 100 butiker eller online om du letar efter ridspön och sporrar till dig och din häst. Välkommen till oss på Granngården!

Kategori & Filter
    • Populära
24 produkter

Visar sida 1 av 1