Gå till huvudinnehållet

Flugtäcke

På jakt efter ett skyddande flugtäcke till hästen? Under sommarhalvåret är det ofta gott om flugor och knott i stall och hagar. Insekterna stör hästarna och orsakar ofta bett och klåda. Ett flugtäcke skyddar din häst mot dessa sommarplågor så hästen slipper få besvär.

Oavsett sort är flugtäcken är ofta väldigt tunt utformade så att hästhuden kan andas men slipper insektsbesvär. Hos oss på Granngårdens hittar du flera olika typer av hästtäcken och flugtäcken som passar för alla tillfällen i och utanför stallet. Välj bland flera olika modeller av flugtäcken från Horseware och Horse Guard med flera. Tänk på att komplettera ditt täcke med flugmedel för häst för bästa resultat.

Flugtäcken till häst - varför?

Genom att använda flugtäcke på din häst så ger du ökat skydd mot sommarplågor under varmare årstider. Särskilt skimlar och andra hästar med ljusa färger brukar ha större känslighet mot knott, flugor och andra insekter. Vissa hästar är så känsliga mot flugor att de springer flera timmar i hagen och blir stressade av att hela tiden jagas av insekterna. Ett skyddande flugtäcke sparar med andra ord både din häst och dig mycket energi, och ger hösten större välbefinnande.

På senare år har det blivit allt vanligare att ryttare vill skydda sina hästar med flugtäcken då en känslig hud kan ge avbrott i träning och tävling, men även innebära ett sämre allmäntillstånd för hästen. Att skydda hästen mot flugor och även sol är ett enkelt sätt för dig att säkerställa att din häst håller sig frisk och nöjd. Är din häst mer känslig mot sol än insekter , och kanske har sommareksem, så bör du istället satsa på ett eksemtäcke med inbyggt UV-skydd.

Köp flugtäcke online och i butik

Du kan enkelt köpa hela vårt sortimentet av populära hästtäcken online med hemleverans direkt hem till dig. Du är också välkommen in till oss i några av våra 100+ butiker för rådgivning och stöd i köpet av hästtäcke. Vi ses!

Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier