Gå till huvudinnehållet

Hästtäcken

Hos oss på Granngården hittar du ett brett sortiment av hästtäcken för din häst. Vi har allt ifrån flugtäcken, eksemtäcken, ridtäcken, stalltäcken, svettäcken, vintertäcken och regntäcken till din häst. I sortimentet hittar du marknadens bästa hästtäcken från välkända varumärken som Horseware, Hansbo Sport, Horse Guard, Back on Track och Rambo. Här kan du läsa mer i allt vårt kunskapsinnehåll för häst.

Vi vet att det kan vara lite omständligt att släpa med hästen in till våra provrum i Granngården-butikerna. Därför har vi ordnat så du kan beställa hästtäcken och hästutrustning online här på granngården.se. Du väljer själv om du vill ha ditt täcke ända hem till dörren eller hämta i din lokala butik. Du kan självklart också köpa täcken till hästen i våra butiker.

Köpa hästtäcke - tänk på detta

Syftet med att ha täcke på hästen är att hålla din häst nöjd och glad i alla olika väderlekar och lägen. Därför finns det lite olika typer av hästtäcken som passar bra beroende på var din häst befinner sig samt vilken årstid det är. Oavsett om det är kallt, varmt, sol, regn eller mycket insekter i hagen, så finns det täcken för alla tillfällen som hjälper din häst att må bra och trivas oavsett årstid. Vi har listat ett par olika hästtäcken efter typ och när de passar bäst:

  • Eksemtäcke med UV-skydd skyddar hästar med känslig hud mot sol, flugor och insekter som kan orsaka eksem och andra hudåkommor. Den här typen av täcken samt flugtäcken kallas ibland för sommartäcken till häst.
  • Flugtäcken är bra i hagen för hästar som är ute mycket på sommarhalvåret, t.ex om den är på bete. Skyddar mot flugor och insekter som kan vara irriterande. Finns även flughuvor att komplettera täcket med.
  • Ett regntäcke är skönt för hästen när det är busväder ut. Perfekt hästtäcke för det svenska midsommarvädret!
  • Ridtäcken används när hästen är ute på ridtur och skyddar hästens bakdel både vid kalla ridturer på vintern eller under uppvärmning och nedvarvning under träningspass. Ett ridtäcke är ett måste på vintern om du väljer att klippa din häst då du tar bort hästens naturliga skydd mot kyla.
  • Stalltäcken i quiltmaterial är ett hästtäcke som passar utmärkt inne i ett kallt eller normaltempererat stall. Det finns tjockare varianter av ulltäcken för kalla nätter och lite tunnare varianter som skyddar mot till exempel drag och kall luft.
  • Svettäcke för häst passar bäst efter arbete då hästen har blivit svettig. De leder bort fukten från kroppen och får hästen att torka snabbare efteråt. En blöt, svettig häst kan drabbas av både kolik och korsförlamning om man bara låter den vara "naken" eller rent av sätter på utetäcket direkt på den blöta pälsen. Svettäcken är därför ett måste i hästens garderob om den har ett aktivt liv med mycket träning och tävling om man vill hålla hästen välmående.
  • Vintertäcken hjälper hästen att hålla värmen när det är kallare årstider och det behövs ett extra värmande lager, framförallt om du har klippt din häst och därigenom tagit bort hästens naturliga skydd mot klimat och ruskigt väder. Vi har också halstäcken som man kan köpa till för de extra kalla dagarna eller om din häst är mer frusen av sig.
  • Reflextäcken till häst när du rider är viktigt för att synas i mörkret, särskilt på vintern när solen går ner tidigt. Reflextäcken kan också användas för att synas mer i trafiken eller på uteritten i skogen under tiden då det är jaktsäsong i Sverige. Vi säljer också många tillbehör i reflexmaterial för att ni ska synas extra bra!

Storlek på hästtäcken från Horseware

Då storlekarna på Horsewares hästtäcken ofta benämns i de irländska storlekarna, till exempel 6´3, 6´6 och så vidare, kan det vara klurigt att översätta storleken till svenska mått. Därför har vi tagit fram en storleksguide för Horsewares täcken så att du enkelt kan hitta din storlek när du beställer online. Nedan följer en bild på en häst med tydliga markeringar varifrån du mäter på hästkroppen. Under bilden kommer en tabell där du enkelt kan hitta rätt storlek på ett bra hästtäcke från Horseware till just din häst.

storleksguide-hast-hasttacken-granngarden.jpg

Storleksguide Horseware
HÄSTSTORLEK CM (från A-B) FEET
(storlek IRL)
CM (från C-D)
A-ponny 145 4,9 95
A-ponny 152 5,0 100
A/B-ponny 160 5´3 110
A/B-ponny 168 5´6 115
C-ponny 175 5´9 125
C/D-ponny 183 6´0 130
Liten häst 191 6´3 140
Häst 198 6´6 145
Häst 206 6.9 155
Stor häst 213 7.0 160
Stor häst 221 7´3 165

Vintertäcke med hals till din häst

Under årets kallaste månader kan man behöva komplettera sitt vintertäcke med halstäcke. Halstäcket har som syfte att hålla hästens hals och nackmuskler varma. Eftersom ryttare ofta tillbringar mycket tid på att träna upp hästen och dess muskulatur så är det extra viktigt att skydda hela hästen från att bli nedkyld. Framförallt är detta viktigt om man har en känslig eller klippt häst då det ofta blåser, regnar och snöar mycket under vintermånaderna. Har man dessutom en äldre häst är det extra viktigt att man skyddar den från att bli blöt och kall med ett varmfodrat vintertäcke..Detta då hästens egna förmågan att reglera kroppstemperaturen försämras med åldern.

Vi erbjuder flera vintertäcken från bl.a. Horseware med kompletterande halstäcken. Nedan följer därför även en storleksguide så att du ska kunna hitta rätt halstäcke till ditt nya täcke från Horseware.

Storleksguide - halstäcken från Horseware
Storlek Storlek - Feet Storlek - EU
XS 5´0 - 5´3 100 - 110 cm
S 5´6 - 5´9 115 - 125 cm
M 6´0 - 6´3 130 - 140 cm
L 6´6 - 6´9 145 - 155 cm
XL 7´0 - 7´3 - 7´6 160 - 165 - 170 cm

Läs mer i vår stora guide om hur du väljer rätt täcke till hästen.

Hästtäcken online och i butik

Bland vårt breda sortiment i butik och online hittar du prisvärda hästtäcken med hög kvalitet och bra passform. Har din häst speciella behov hittar du allt från eksemtäcken till varma stalltäcken hos oss. I våra butiker hjälper vi dig gärna med rekommendationer utifrån vår långa erfarenhet inom häst och ridsport

Välkommen att köpa hästtäcken för alla smaker, plånböcker och årstider hos oss på Granngården! Handla i butik eller beställ direkt online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
41 produkter

Visar sida 1 av 2