Gå till huvudinnehållet

Vintertäcke

Med kyla, snö och slask kommer också behovet av ett varmt vintertäcke till din häst. Vilket vintertäcke just du behöver till din häst beror lite på klimatet där du bor och det skiljer sig markant från norra till södra Sverige. Är det mycket minusgrader men lite vindstyrka där man bor så kan ett vintertäcke med mindre fodring räcka medan man kan behöva ett tjockare (mer än 300 g) på ställen där det ofta blåser mer.

Hos oss på Granngården kan du välja från ett brett sortiment av hästtäcken från välkända varumärken som Horseware, Back on track, Hansbo Sport och Charlies. Beställ enkelt online eller köp i din lokala Granngården-butik.

Köpa vintertäcke till din häst

Det som är viktigast när man väljer ett vintertäcke är att det håller hästen torr. Det är när hästens päls blir blöt som förmågan att anpassa ”termostaten” till klimatet minskar. Därför är det viktigt att välja ett vintertäcke av bra kvalitet som har de egenskaperna, framförallt om man klipper hästen eftersom man då tar bort dess naturliga, inbyggda skydd mot kyla. Komplettera gärna ditt vintertäcka med ett tätt regntäcke som kan användas när det är blött ute snarare än kallt.

Vilket hästtäcke du behöver till din häst beror lite på klimatet där du bor. Är det många minusgrader men lite vindstyrka där du bor så kan ett vintertäcke med mindre fodring räcka, medan du kan behöva ett tjockare (mer än 300 g) på platser där det ofta blåser mer.

Vindstyrkan utomhus är mer avgörande än till exempel minusgrader då ökad vind ger ökad faktisk köldgrad för hästen. Även tillgången på bra grovfoder är avgörande för hur din häst klarar kylan. Vilket vintertäcke din häst behöver har att göra med hur just din häst reagerar på kyla. Vissa fryser mer än andra, helt enkelt. För hästen är det mest effektiva sättet att bli varm att skaka men det är inte samma sak som när människor huttrar. Det är viktigt att veta att hästen har en helt annan förmåga att reglera sin ”termostat”, genom att då till exempel skaka/huttra eller vandra omkring för att öka värmen i kroppen.

Halstäcke till ditt vintertäcke från Horseware

Har du en känslig eller klippt häst kan det vara bra att komplettera ditt vintertäcke med ett halstäcke. Detta är särskilt viktigt för dig med en äldre häst som inte klarar av att hålla värmen på samma sätt som en yngre. I vårt sortiment av hästtäcken från Horseware finns flera modeller med halstäcke som håller hästens nack- och halsmuskulatur varm och skyddar hela hästen från att bli nedkyld.

Linertäcken till din häst

Till Horsewares vintertäcken kan man köpa så kallade Liners, eller Linertäcken som komplement till de extra kalla vinterdagarna då de ökar täckets fodring och tjocklek. Det kan vara en bra investering att köpa ett Linertäcke att ha till sitt vintertäcke för de extra kalla dagarna. Ett linetäcke kan dessutom användas till tunnare höst- och sommartäcken när det går ner till lägre temperaturer. I vårt sortiment finns liners i 100 g och 250 g beroende på just ditt behov.

Bogskav från vintertäcket?

Under hösten och vintern får många hästar problem med bogskav. Detta kan bero på många olika faktorer som till exempel dålig passform på täcket, fel storlek, få täckesbyten och att man inte luftar och tar hand om hästens päls i vardagen. Men trots noggrann skötsel så kan din häst få problem med bogskav och då är det bra att ta hjälp av ett bogskydd. Ett bogskydd minskar friktionen mellan hästens hud och täcket tack vare det glansiga materialet. Ett tips är också att spraya på lite pälsglans på hästens utsatta ställen innan du sätter på bogskyddet för ytterligare skydd.

Köpa vintertäcke online och i butik

Vi säljer vintertäcken från bland annat Horseware, Hansbo och Charlies. Som komplement till Horseware så erbjuder vi dessutom Liners som man kan ha för de extra kalla vinterdagarna. Köp ditt vintertäcke i butik eller online med hemleverans direkt hem eller till stallet!

Kategori & Filter
    • Populära
11 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier