Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Ridtäcke, Ländtäcke och Skrittäcke

Olika typer av ridtäcken, ländtäcken och skrittäcke ett av de vanligaste tillbehören i hästgarderob under de kallare månaderna, För den aktiva ryttaren är ridtäcket ett måste för att hålla hästen varm och i bra form under kyligare ridpass. Hos oss på Granngården hittar du allt ifrån mindre länd- och skritttäcken till större ridtäcken från Horseware och Hansbo Sport. Vi har ven ett brett utbud av andra hästtäcken som till exempel vintertäcken som håller hästen varm och torr i hagen.

Ridtäcke i fleece med reflex

Ridtäcke används framförallt på klippta hästar (som ersättning för deras naturliga päls) för att få upp värmen i de stora musklerna i hästens rumpa och bakdel. Oftast används ett ridtäcke, som skritt- eller ländtäcke, under början och slutet av ett ridpass. Anledningen till att det läggs på igen i slutet av ett ridpass är för att musklerna inte ska kylas ned direkt efter. En kall häst tar lättare skada och tar dessutom längre tid att få mjuk och smidig i kroppen. Därför är det också bra att använda ridtäcket vid regn för att skydda hästen från att bli blöt. Ett ridtäcke är alltså en bra investering för din häst välbefinnande. Hos oss hittar du bland annat ridtäcken i fleece med tävlingsskärning som tillåter ekipaget att röra sig obehindrat. Vi har även varma stalltäcken som kan användas i boxen eller under andra täcken.

Ländtäcke till häst och ponny

Ett ländtäcke används för att hålla hästens känsliga kors och bakdel skyddat mot kyla, regn och rusk. Ländtäcket används med fördel under uteritten eller uppvärmningen inför ett träningspass. Ett ländtäcke är dessutom kortare än andra ridtäcken och ligger bakom sadel över hästens bakdel. Hos oss på Granngården hittar du ländtäcken med reflex från Hansbo Sport.

Skrittäcke med reflex

Säkerhet och synlighet är av högsta prioritet, särskilt när det gäller ridning på vägarna eller i terrängen. Ett skrittäcke med reflex när du rider ute är inte bara ett praktiskt skydd under de mörka månaderna, det är också en klok investering för ökad synlighet och säkerhet när du rider i dagsljus. Det är ingen överdrift att säga att ett skrittäcke med reflex kan göra skillnaden mellan synlighet och osynlighet när du är ute på vägarna. Den integrerade reflexteknologin fångar och reflekterar ljus från bilar och andra ljuskällor, vilket gör dig och din häst mycket mer synliga för andra trafikanter. Detta innebär att du kan känna dig tryggare och mer säker när du rider ut, oavsett tid på dagen.

En av de fördelar som ett skrittäcke med reflex har är att det är något större och längre än ett vanligt ländtäcke. Det täcker inte bara hästens rygg och länd, utan sträcker sig även framför och bakom sadeln. Dess längre längd på baksidan når även ner över hästens bakben, vilket ger extra skydd och synlighet från alla vinklar. Det går dessutom längre ner på hästens bakben än vad ländtäcket gör. Därför lämpar det sig också bäst, precis som namnet antyder, för lugnare turer i skogen eller i början/slutet av ett ridpass.

Att välja rätt skrittäcke med reflex kan göra en betydande skillnad för din och din hästs säkerhet. Vårt sortiment inkluderar olika storlekar och designalternativ som passar olika hästar och ryttarbehov. Oavsett om du är en erfaren ryttare eller nybörjare, är ett skrittäcke med reflex en investering i din och din hästs välbefinnande. Utforska Granngårdens breda utbud av skrittäcken med reflex och låt oss hjälpa dig att göra det bästa valet för att hålla er säkra och synliga i alla ridförhållanden.

Köpa ridtäcke online hos Granngården

För dig som vill beställa ditt ländtäcke, skrittäcke och ridtäcke direkt online på granngården.se erbjuder vi såväl hemleverans som uthämtning i butik eller närmaste utlämningsställe. Självklart kan du även köpa ditt ridtäcke i någon av våra butiker runt om i landet. Vår kunniga personal finns alltid redo att svara på dina frågor. Välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
6 produkter

Visar sida 1 av 1