Gå till huvudinnehållet

Eksemtäcke

Har du en häst med hudproblem som är i behov av ett eksemtäcke? Ett eksemtäcke är en god investering om din häst har hudåkommor som sommareksem, men också vid besvär av flugor, knott och andra insekter.

Hos oss på Granngården hittar du ett välsorterat utbud av eksemtäcken och andra hästtäcken till din häst. Köp i butik eller beställ smidigt på granngården.se.

Häst med eksem?

Eksem på häst är vanligare för vissa hästraser och under vissa årstider. Ofta brukar islandshästar ha större problem med eksem än andra raser. Även hästar i ljusa färger som skimmel och isabell kan vara mer utsatta för eksem och därför behöva ett eksemtäcke som skydd. En del hästar får problem med huden på sommarhalvåret då de reagerar på solen, så kallat sommareksem. För hästar som lider av sommareksem är det viktigt att skydda huden så du kan fortsätta rida, träna och tävla utan att hästen får besvär.

Eksemtäcke med UV-skydd

Att köpa ett eksemtäcke med inbyggt UV-skydd skyddar din häst mot solens starka strålar. För hästar med sommareksem till följd av sol är ett hästtäcke med UV-skydd A och O. Ett flugtäcke till häst skyddar mot flugor och insekter men räcker inte som skydd mot solen, tänk därför på att använda rätt täcke till rätt syfte.

Köp eksemtäcke online

Hos oss på Granngården hittar du ett brett sortiment av hästutrustning och hästtäcken av hög kvalitet. Välkommen att köpa ditt nya eksemtäcke i butik eller online på granngården.se!

0 produkter

    Visar sida 1 av 1

    Kategorier