Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Igelkott
Tips

Rädda igelkotten i sommar

Dela

Allt fler väljer att investera i en robotgräsklippare för att få tid över till annat. Robotgräsklipparen håller gräsmattan i trim, men kan också utgöra ett hot mot igelkotten. Vi hjälper dig att rädda igelkotten.

 • Igelkott i trädgården

  Rädda igelkotten – kör inte robotgräsklipparen på kvällen och natten

  Till skillnad mot många andra djur flyr inte igelkotten när den känner sig hotad utan burrar ihop sig. Då kan robotgräsklipparen göra stor skada. För att försäkra sig om att inga fridlysta igelkottar kommer till skada är det viktigt att du som ägare av robotgräsklippare enbart använder den dagtid när igelkotten ligger och sover eller vilar. Körs den på kvällar och nätter när igelkotten är ute och rör på sig och letar mat kan de göra stor skada. Inte minst om en hona skadas, då riskerar hela hennes kull att dö. En bra tumregel är därför att bara ha igång klipparen mellan 10 och 16 på dagarna.

 • Igelkott lövhög

  Skapa ett sommarbo med en lövhög

  Det finns även andra saker du kan göra för att igelkottarna ska fortsätta att trivas i din trädgård. Använd inga bekämpningsmedel i trädgården och se till att du skapar områden i trädgården där igelkotten kan trivas. Spara till exempel lövhögar under buskar, där kan igelkotten bygga ett sommarbo.

 • Mata igelkott

  Mata igelkotten

  Igelkotten äter mycket insekter och daggmaskar men vill du ge den lite extra mat går det alldeles utmärkt att ställa ut lite kattmat eller andra matrester. Du får gärna ställa ut en skål med vatten också men däremot inte mjölk som igelkottens mage inte kan bryta ner.

 • Bygg bo till igelkott

  Bygg ett bo till igelkotten

  Du kan bygga ett eget hus till igelkotten som vinterboning. Vi säljer också igellkottshus som är anpassade för igelkotten.