Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Video

Locka småfåglar till din trädgård

Dela

Vill du också ha en symfoniorkester i trädgården? Småfåglar är ett nöje för många att titta på, samtidigt som man lyssnar till det behagliga kvittret av fågelsång.

Vad skulle du vilja se för småfåglar i din trädgård – om du själv fick välja? Olika småfåglar lockas av olika slags fågelmat, och med lite kunskap och tur kan just din favoritfågel komma att besöka din trädgård. Fåglarna som övervintrar i Sverige har det inte helt lätt, men genom att bjuda småfåglarna på favoritmaten ger du fåglarna den energi och de förutsättningar de behöver för att klara av kylan.

Många småfåglar har det också tufft på bostadsmarknaden då det råder stor brist på naturliga bohål för våra bevingade vänner. Fågelholkarna som finns på marknaden lämpar sig för lite olika hyresgäster då storleken på hålet påverkar vilken typ av fågel som flyttar in, men genom att välja rätt fågelholk gör du det lättare för din favorit att hitta hem.

Om trädgården känns lite grå och trist under vinterhalvåret kan det alltså vara roligt att locka dit småfåglarna för liv och färg. Sätt upp några olika fågelholkar och fågelmatare med varierande mat om du önskar mångfald i din trädgård!