Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Köpguide

Att välja rätt häcksax

Dela

För att hålla häck och prydnadsträd fina året om är det en förutsättning att investera i en riktigt bra häcksax. I vårt sortiment hittar du bensindrivna häcksaxar, batteridrivna häcksaxar och eldrivna häcksaxar från varumärken som Stihl, Ryobi och Gardena.

VILKEN HÄCKSAX SKA DU KÖPA?

När du ska köpa häcksax är det viktigt att fundera över just ditt behov. Har du stort klippbehov och kräver en längre användningstid kan en häcksax på bensin eller en elektrisk häcksax passa bra. För dig som mest behöver trimma en häck eller ett prydnadsträd kan det vara smidigare välja en batteridriven häcksax. Tänk också på att ju mindre maskinen väger, desto lättare blir arbetet. Däremot klarar en kraftfullare maskin grövre grenar och gör på det sätt arbetet smidigare.

I vårt sortiment hittar du häcksaxar för alla behov vare sig du är amatör eller proffs, med smarta detaljer som till exempel vridbart handtag och teleskopskaft. Dessutom har vi bra produkter för att underhålla din häcksax så den får en lång livslängd med goda klippresultat.

BATTERIDRIVEN HÄCKSAX

En batteridriven häcksax är perfekt för dig som vill trimma eller klippa häcken smidigt och enkelt med optimalt resultat. Häcksaxen på batteri är det moderna alternativet och ger god kapacitet samtidigt som du får stor rörelsefrihet. I Granngårdens sortiment finns batteridrivna häcksaxar från Ryobi, Gardena och Stihl.  

Med en batteridriven häcksax slipper du oroa dig för sladdar som kapas eller motorer som brummar. Denna typ av häcksax lämpar sig för dig som har behov av att trimma och klippa en begränsad yta och inte kräver flera timmar användningstid.

En häcksax på batteri är perfekt för trädgårdsarbete och tomt och för den miljömedvetna användaren. Väljer du en häcksax som är kompatibel med Ryobi One+ batterisystem kan du dessutom använda samma batteri till alla dina One+ verktyg.

BATTERIPLATTFORMAR FRÅN RYOBI, GARDENA OCH STIHL

BATTERIER FRÅN RYOBI

Ryobi har en plattform för 18V som kallas One+ och kan kompletteras med elverktyg som tillbehör med samma batteri. Totalt sett är One+ kompatibelt med över 100 olika verktyg i serien. I sin One+ serie har de även så kallade hybridmaskiner som fungerar både med 18V One+ batteri moch med elkabel. Ryobi har även en 36V-serie som är kompatibel med 36V-maskiner.

BATTERIER FRÅN GARDENA OCH STIHL

Gardenas batterimaskiner är kompatibla med deras accu-system för 18 V. Stihl har flera batteriplattformar och däribland en compact serie (C-line) men även en Pro Line som är till för yrkesanvändare. Stihls 18V system (D-line) har inbyggda batterier i varje enskild maskin.

ELEKTRISK HÄCKSAX

En elektrisk häcksax är flexibel, lätt till vikten och enkelt att förvara och transportera. Den eldrivna häcksaxen passar dig som värnar om miljön och inte vill begränsa sin användningstid. I Granngårdens sortiment finns elektriska häcksaxar från Ryobi, Gardena och Stihl.  

Den eldrivna häcksaxen passar dig som ska jobba nära huset då den kräven tillgång till eluttag och förlängningssladd. Våra häcksaxar täcker alla typer av häckar med klippkapacitet från 18-27 mm och en svärdlängd från 45-60 cm. Vi erbjuder eldrivna häcksaxar med hög prestanda på motorerna och ergonomisk design, balans och vikt. 

BENSINDRIVEN HÄCKSAX

En häcksax som är bensindriven passar dig som har kraftigare grenar att klippa. Den har både lång användningstid och mycket kraft vilket gör att den klarar båda tuffare och lättare jobb. I Granngårdens sortiment finns häcksaxen Stihl HS 45 som vunnit bäst i test! 

Häcksaxar som går på bensin passar  passar främst medelstora och större häckar på ett längre avstånd från huset. Med denna typ av häcksax slipper du sladd, laddning av batteri och behov av eluttag vilket gör det smidigt att komma igång. Stihls HS 45 häcksax är en kompakt och effektiv häcksax som är utrustad med dubbeltandad 60 cm lång kniv, engreppsreglage och elektroniskt tändsystem för hög arbetskomfort.

HÄCKSAX, GRENSAX OCH GRÄSSAX

En manuell, traditionell häcksax, grensax och grässax passar dig med mindre behov, häck eller buskage. Eftersom manuella trädgårdsredskap kräver mer tid och ansträngning lämpar de sig sig bäst om du ska klippa några få grenar eller putsa till häcken efter att ha använt en bensindriven, batteridriven eller eldriven häcksax.

I vårt sortiment finns manuella häcksaxar, grensaxar och grässaxar  från Fiskars, Felco och Granngårdens eget varumärke.

TILLBEHÖR FÖR SÄKERT OCH SMIDIG ARBETE

Att du håller dig säker i ditt trädgårdsarbete är en förutsättning för effektivt arbete med häcksaxen. Vi har tillbehören som gör ditt arbete smidigt och säkert för en trevlig stund i grönskan. Lycka till med din häcksax!

GLÖM INTE:


Se alla maskindrivna häcksaxar

Se alla manuella häcksaxar