Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Blötmat & Våtfoder till din katt

Våtfoder är ett fullfoder till katten, men det går lika bra att ge det som ett komplement ihop med torrfoder för katt. Läs mer i vår guide kring hur du ska tänka när du behöver byta foder till din katt. Hos Granngården hittar du ett stort sortiment av olika sorters blöt -och burkmat till din katt. Vi har flera välkända märken, som till exempel Royal Canin, Hills, Labb, Bozita och Pro Plan. Du kan även välja på olika foder som är anpassad för kattunge, senior eller steriliserad katt.

Eller varför inte en burk delikatessmat från Gourmet till fredagsmyset som alternativ till kattgodis?

Blötmat som kattmat - Naturlig föda

Våtfoder liknar kattens naturliga föda på grund av kattmatens höga kötthalt och vätskehalt. I det vilda äter de mat med olika konsistens, vilket blötmaten ger. Trots den höga vätskehalten fyller den fullständigt kattens näringsbehov.

Blötmat för katter är ett utmärkt sätt att ge din katt den balanserade kost den behöver. Denna typ av mat innehåller oftast mer vatten än torrfoder, vilket är viktigt eftersom katter behöver mycket vätska i sin diet. Genom att ge din katt blötmat kan du säkerställa att just din katts näringsbehov tillgodoses på bästa sätt.

För många katter, särskilt äldre katter och katter med njurproblem, är blötmat ofta att föredra. Det ger katten en måltid som är lätt att smälta och ger en extra dos av vätska som är viktig för kattens välmående. Oavsett om din katt är en kattunge eller en vuxen katt, kan blötmat vara en viktig del av dess kost för att säkerställa att den får all den näring den behöver för att må bra.

Kattmat på burk

Hos oss hittar du kattmat på burk som är omsorgsfullt utvalt för att kittla din katts smaklökar. Våra läckra alternativ, med olika kött- och fiskblandningar, kommer att tillfredsställa även den mest kräsna katten. Utforska vårt sortiment av kattmat på burk där följande varumärken och smaker är populära alternativ: Granngården Kött (svensktillverkat), Labb Fisk (norsktillverkat) och Monster Lamb (lamm).

Katter är dåliga på att dricka

Generellt är katten dålig på att dricka och få i sig tillräckligt med vätska. Detta på grund av att katten i grunden är ett ökendjur som inte känner när den behöver dricka. I det vilda dricker de inte i anslutning till platsen där den ätit, därför kan du som ägare placera vattenskålen en bit från matskålen för att prova om din katt dricker mer då. Att ge våtfoder ökar också vätskeintaget hos ditt husdjur. Det kan vara lättare att få i katten än att se till att den dricker. Har man en äldre och/eller en steriliserad kisse är det extra viktigt att se över dennes vätskeintag, då de katterna ofta får problem med urinsten.

Allergi hos katt

Om din katt har någon form av foderallergi eller har en känslig mage finns det ändå flera alternativ att välja mellan. I Granngårdens stora kattmatssortiment hittar du både spannmålsfritt kattfoder, samt en mängd olika proteinkällor. Välj bland annat mellan foder med kyckling, nöt och lamm eller olika sorters fisk som lax, tonfisk, makrill eller räkor.

Våtfoder för kräsen katt

Katten är en kräsen varelse. Det är viktigt att maten har en intensiv doft för att behaga den kräsna kattnosen. Prova er fram för att hitta din katts favoritmat. Vi har ett brett utbud av våtfoder i mixade smaker i både sås och gelé.

Köp våtfoder och blötmat till katt online på granngården.se eller i någon av våra butiker. Vi säljer både storpack och portionspåsar/småburkar.

Kategori & Filter
    • Populära
Märke:
Storlek:
4 produkter

Visar sida 1 av 1