Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Mossmedel

Mossmedel – håller din gräsmatta mossfri! Hos Granngården hittar du effektiv mossbekämpning som är skonsam mot naturen. Kombinera mossmedel med gödsel och stärk gräsets gröna tillväxt. Din gräsmatta säger tack!

Vi är många som vill bekämpa mossa i trädgården och bäst är att använda sig av olika typer av mossmedel och gödsel. Det enda sättet att på lång sikt hindra att mossa får fotfäste i din trädgård är just att gödsla gräsmattan.

Det är viktigt att du gödslar flera gånger per säsong för att på så sätt stärka gräset, så att det på egen hand kan konkurrera ut mossan.

Värt att tänka på är att mossa trivs bra i fuktiga miljöer. Därför brukar man hitta mossa där det ofta är skugga. En lösning på detta kan vara att rensa bland buskar eller att beskära träden för att släppa in mer solljus, då hjälper man till att bekämpa mossan.

Motverka mossa

På Granngården hittar du ett stort sortiment av produkter som hjälper dig ta bort mossa. Vi har allt ifrån gödsel mot mossa till mossmedel och mossbekämpning. Vi har även högtryckstvättar, ogräsmedel, takskrapor och andra trädgårdsredskap. Bland annat har Nelson Garden flera smidiga ogräsmedel för mossbekämpning där du enkelt ansluter din trädgårdsslang och sprayar över mossan. Enkelt och utan kladd, mossan bekämpas och medlet förhindrar att ny mossa får fäste under en tid.

Mossa i gräsmattan

Har du problem med att mossan har tagit över stora delar av gräsmattan så kan du använda mossförebyggande gräsgödsel för att motverka mossan Använder du istället mossbekämpning är det viktigt att därefter aktivt jobba med att stärka gräsets tillväxt genom att klippa det ofta, gödsla och vattna. Läs mer om hur du på bästa sätt förebygger mossa och får en fin, grön gräsmatta här.

Mossa på taket

Mossa kan vara vackert men kom ihåg att det kan orsaka stora skador på ditt tak. Har du mossa på taket så riskerar takpannorna att spricka och orsaka fuktskador. Ha därför som vana att rensa bort mossan från taket så fort våren tittar fram och snön försvinner. Har du mycket mossa på taket så rekommenderar vi att du använder en takskrapa för att få bort de största bitarna av mossan.

Köp mossmedel hos Granngården

Köp mossmedel, mossbekämpning och mossförebyggande gräsgödsel online på granngården.se med hemleverans eller besök någon av våra butiker!

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1