Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hund med klotång
Guide

Klippa klor på hund — Guide

Dela

Att klippa klorna på hunden är lätt som en plätt för en del och svårt som attan för andra. Vill du ändå ge dig på kloklippning hemma är det viktigt att vara förberedd. Här guidar vi dig genom kloklippning på hund!

Om det är första gången du klipper klorna på din hund kan det kännas konstigt för er båda två. Hundar reagerar olika på att få klorna klippta och för en del individer kan det kännas obehagligt. Tänk därför på att förbereda både dig och hunden på att klippa klorna. 

Klippa hundklor - förberedelser

Boka kloklippning hos Granngården

 • Pris kloklippning av hund:

  120:-

  Känns det svårt eller omöjligt att klippa klorna på hunden själv? Inga problem! Vi erbjuder kloklippning av hund, katt och smådjur i flera av våra butiker. Du bokar enkelt via våra digitala bokningsformulär eller på plats i butik.

  Boka kloklippning

   

 • Hund med klosax

  Hur klipper man hundklor?

  1. Hitta en bekväm position för både dig och hunden. En liten hund kan du ha i knät medan en större hund kan ligga eller sitta

  2. Ge hunden lite godis som distraktion 

  3. Håll upp hundens tass och håll ett stöd mot trampdynan med tummen

  4. Klipp en liten bit åt sidan på kanten av klon och fortsätt sen på andra sidan. På så sätt kan du se hur mycket du behöver ta och undvika att klippa i pulpan på hunden

  5. Sluta klippa när du kommit in mot mitten på klon där det är mjukare och ljusare, då är du nära hundens pulpa

  6. Fila till klorna med en klofil eller nagelfil om kanterna är vassa, eller du vill ta lite mer på klon

  7. Kom ihåg hundens sporrar som sitter på insidan av hundens framben. De behöver också trimmas för att inte börja växa inåt

  8. Ge hunden massor av beröm, gos och kanske lite mer hundgodis. Bra jobbat till er båda!
 • Hundtass

  Hur ofta ska man klippa klorna på en hund?

  Du bör klippa hundens klor ungefär en gång i veckan. Om din hund sliter mycket på klorna naturligt kan du klippa mer sällan. Det är dock bättre att klippa lite och mer ofta än tvärtom. 

 • Svarta klor på hund

  Klippa svarta klor på hund

  Det är en större utmaning att klippa svarta klor än vita klor. Det beror helt enkelt på att det är svårare att se pulpan på svarta klor. Tänk därför på att klippa lite i taget och försiktigt för att inte råka komma för nära. Sluta klippa när du ser en mörk prick i mitten av klon, då är du framme vid hundens pulpa. 

 • Valp som ligger med tassarna upp mot kameran

  Klippa klor på valp

  Du gör både dig själv och din hund en stor tjänst om du övar in att klippa klorna tidigt. När du ska klippa klorna på en valp för första gången är det viktigt att du övar korta stunder i taget. Det är dessutom en god idé att tidigt vänja valpen vid att du tar på tassarna, så hunden i vuxen ålder inte associerar det med obehag.

  Vid första kloklippningen på din valp kan du börja med att hålla upp tassen en stund och därefter belöna med valpgodis. Efter det kan du prova att göra samma sak men klippa av spetsen på klon. Klipp inte mer än kanske 2-3 klor åt gången. En valp har svårt att sitta still. Planera därför för att ta några klor i taget i början. 

Allt du behöver för att klippa hundens klor