Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tips

Undvik tandproblem – borsta hundens tänder

Dela

Tandvärk och tandsten är någonting som din hund kan lida av i det tysta. Ibland kan många tandsjukdomar vara svåra för matte och husse att uppmärksamma. Men genom att borsta hundens tänder – gärna varje dag – kan du undvika de vanligaste problemen.

borsta-tander-hund-granngarden.jpg

Borsta hundens tänder – gärna varje dag

Allra bäst är det att borsta hundens tänder varje dag. Gör det gärna till en daglig rutin så att din hund vänjer sig. Orkar du inte borsta varje dag så ska du i alla fall se till att gå igenom hundens tänder noga minst en gång i veckan. Köp hem en tandkräm som är smaksatt efter hundens preferenser. Du kan också använda enbart vatten när du borstar. Själva borstningen är det som gör susen. Använd inte din egen, hundar är bland annat känsliga mot flour.

Det finns också tandborstar som är speciellt framtagna för din hund. Välj en borste som passar din hunds storlek. Annars går det också bra med en riktigt mjuk tandborste för människor. Var noga när du borstar och använd mjuka rörelser. Börja med de främre tänderna och jobba dig försiktigt bakåt i munnen.

borsta-hundens-tander.jpg

Så märker jag om hunden har tandproblem

Det finns en rad tecken som du ska vara uppmärksam på när det kommer till din hunds tandhälsa. Börjar hunden äta sämre och tuggar försiktigt kan det vara ett resultat av obehag eller smärta i munnen.

Dålig andedräkt, missfärgade tänder och synlig tandsten är andra tecken på dålig munhygien. Märker du att din hund är nedstämd eller märkbart irriterad kan det ibland vara tandvärk som ligger bakom. Då är det bra att kontakta en veterinär som får undersöka hunden.

munhygien för hund